Hlavní obsah

Česku by prospělo, kdyby se nakazili poslanci, žertoval v televizi Vondráček

Foto: CNC / Jakub Poláček, Profimedia.cz

Předseda Poslanecké sněmovny parlamentu Radek Vondráček.

Reklama

V České republice je nově celkem 28 případů nákazy novým typem koronaviru. Nákaza se nově potvrdila u manželského páru, který byl lyžovat v severní Itálii.

Článek

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček žertoval o tom, že by České republice prospělo, kdyby se novým typem koronaviru nakazili poslanci. Řekl to v pořadu Otázky Václava Moravce ve vysílání České televize.

Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek v tu chvíli říkal, že nevidí důvod, aby v příštím týdnu Poslanecká sněmovna dlouhé hodiny diskutovala o koronaviru.

„Leda že by to někdo z nás chytil,“ skočil mu do řeči Vondráček. „To jsem slíbil, že okamžitě svolám grémium a budeme o tom diskutovat kolektivně.“

„Pokud by to někdo chytil, tak k tomu samozřejmě nebudeme diskutovat v Poslanecké sněmovně,“ kontroval Michálek. „Poslanecká sněmovna by se v takovém případě, předpokládám, nescházela.“

Vondráček naznačil, že by nakažení poslanců nebyla žádná tragédie.

„Zlí jazykové tvrdí, že by to České republice spíš prospělo,“ žertoval předseda Sněmovny.

Michálek ani místopředseda ODS Zbyněk Stanjura jeho slova neocenili. Podle Michálka by politické grémium v případě nákazy poslanců mohlo komunikovat například prostřednictvím videokonference.

V České republice bylo v neděli v poledne 28 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Vláda kvůli hrozící epidemii vydala nařízení, podle kterého musejí lidé po návratu z Itálie kontaktovat na dálku lékaře a zůstat ve dvoutýdenní domácí karanténě.

Reklama

Související témata:

Doporučované