Hlavní obsah

Česku hrozí další sněhová kalamita, silnice pokryla ledovka

Předpověď počasí meteorologa Petra Dvořáka.Video: Petr Dvořák

 

Reklama

Víkend přinese jaro a teploty dosáhnou až 10 stupňů Celsia. S příštím týdnem se ale znovu ochladí a už v úterý bude na většině území vydatně sněžit, teploty klesnou až na –5 °C.

Článek

V pátek ráno přišla oblačnost, během dne se ale vyjasní. Ranní teploty se pohybují kolem nuly a odpoledne vystoupají až na 5 °C.

Dopravu na silnicích v pátek ráno komplikuje ledovka a mlha, snížená viditelnost je hlášena z Pražského okruhu a hradecké dálnice D11, mlha je například také v okrese Praha-východ, vyplývá z informací silničářů.

Na Vysočině leží na silnicích uježděný sníh, Plzeňský, Olomoucký či Zlínský kraj hlásí zledovatělé komunikace.

Víkend ukáže, že jaro není daleko a teploty v Česku by na některých místech mohly přesáhnout i 10 stupňů Celsia. Za velký teplotní nárůst může tlaková níže, která bude přecházet přes střední Evropu a přechodně přinese teplý vzduch. Zároveň ale bude foukat studený západní vítr.

V sobotu bude průměrně 8 stupňů. Vát bude jihozápadní vítr kolem 7 m/s. Neděle bude oblačná, přechodně může být polojasno. Teploty 2 až 8 stupňů Celsia.

Příští týden se ale zima vrátí a mohla by přijít i chumelenice. V pondělí bude zataženo s přeháňkami a teploty se budou pohybovat mezi 3 až 5 °C.

V dalších dnech bude zataženo a v úterý čeká většinu území sněžení, ojediněle i kalamitní s teplotami kolem nuly. Ve čtvrtek teploty klesnou pod bod mrazu, ke konci týdne až na –5 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Doporučované