Hlavní obsah

Český badatel přišel o život při práci v jeskyni v rakouských horách

U rakouského Mariazellu zemřel český badatel.

 

Reklama

Ve středním Rakousku zemřel v noci na dnešek český badatel, který se v noci zřítil v alpském jeskynním systému u Mariazellu. První tým záchranářů, který se k němu dnes dostal, podle agentury APA sdělil, že postižený osmačtyřicetiletý muž nejevil známky života. Původně se předpokládalo, že je vážně zraněný.

Článek

Pomoc k českému jeskyňáři přivolal jeho rakouský kolega, který z jeskyně sám vystoupal. Franz Tributsch z mariazellské horské služby podle APA ale uvedl, že Čech zřejmě přišel o život hned při pádu z dvaceti až třicetimetrové výšky, anebo bezprostředně poté. Utrpěl totiž vážná poranění hlavy.

Neštěstí se odehrálo v pondělí kolem 11. hodiny večer a podle policie k němu došlo při zajišťování lana. „Záchranná akce byla velmi obtížná, neboť bylo nutné rozšířit některé úzké průlezy,” sdělil policejní mluvčí Gerhard Rieglthalner. Vyzdvižení těla podle něj může trvat až do úterní půlnoci.

Jak zemřelý Čech, tak jeho rakouský kolega podle dostupných informací platili za velmi zkušené speleology. V jeskynním systému od soboty zkoumali nové chodby.

Reklama

Související témata:

Doporučované