Hlavní obsah

Český Bitstock připravuje vstup na pražskou burzu

„Valuace společnosti Coinbase na burze nám nahrává, aby i náš příběh byl úspěšný.“ Rozhovor s Martinem Stránským o plánech českého Bitstocku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Největší tuzemský obchodník s kryptoměnou Bitcoin Bitstock se chystá na podzim vstoupit na burzu. „Rád bych uskutečnil vstup na trh Start už v září nebo v říjnu,“ řekl majitel firmy Martin Stránský v rozhovoru pro SZ Byznys.

Článek

Největší tuzemský obchodník s Bitcoinem Bitstock se na podzim chystá vstoupit na Pražskou burzu cenných papírů. Firma se teď věnuje přípravám.

„Teď jsme v bodě nula a musíme se dohodnout na rámcové valuaci. Mám už v hlavě jasné plány, co bych s těmi penězi chtěl udělat. Chtěli bychom pořídit nějakou zajímavou finanční instituci, která by zapadla do našeho portfolia,“ vysvětlil další plány s penězi od investorů Martin Stránský. Například by mohlo jít o investici do instituce typu kampeličky.

Nejstarší světová kryptoměna Bitcoin zažívá i přes prudké výkyvy od začátku roku výrazný nárůst. Jen v Česku se v prvním čtvrtletí objem obchodů meziročně ztrojnásobil. Zájem investorů podpořil také vstup kryptosměnárny Coinbase na akciový trh Nasdaq.

„Valuace Coinbasu je k dnešnímu dni 64 miliard dolarů, a ta nám nahrává na to, aby i náš vstup byl, i když v podstatně menším měřítku, úspěšný,“ věří Martin Stránský.

Reklama

Doporučované