Hlavní obsah

Český hit z Číny. Přinese i vám Ježíšek pleťovou masku, díky níž vypadáte jako panda?

Český hit z Číny, pleťová maska za pár korun, díky které vypadáte jako panda.Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Stále více Čechů shání vánoční dárky na čínských webech, kde pořizují převážně ztřeštěnosti. Přinášíme přehled věcí, které jsme tam letos podle statistik nejvíce nakupovali a můžeme je tak objevit pod stromečkem.

Článek

Hitem letošních Vánoc je zvířecí hydratační maska na pleť. Podle toho, jaký vzor si vyberete při aplikaci, vypadáte jako tygr, panda, pes nebo například ovce.

Tak vypadá jedna z typických bláznivostí, kterou Češi stále častěji kupují na čínských eshopech. Alespoň podle statistik zákazníků zaregistrovaných do programu, který jim z útrat na internetu vrací drobné částky zpět.

„Za celý rok nakoupí v hodnotě 130 milionů korun. Oproti roku 2015 je to čtyřnásobek,“ říká Josef Drobílek, marketingový ředitel Plné peněženky. Přes tento věrnostní program se přitom realizuje jen zhruba 13 procent nákupů na čínských webech.

Reálně tak Češi z pohodlí domova v Číně utratili letos kolem miliardy korun. Jenom na nejznámějším čínském eshopu AliExpress, nakupuje podle dat Plné peněženky více než stovka tisíc Čechů. Zejména díky lákavě nízkým cenám.

„Nejčastěji naši uživatelé v Číně nakupovali náramek se znamením zvěrokruhu. Jde o kombinaci skla, kovu a kůže. I s dopravou ho pořídí za jeden dolar,“ říká Josef Drobílek a připouští, že je nejspíš alespoň doprava z tohoto eshopu dotovaná čínskou vládou.

Dalším nejčastěji kupovaným dárkem jsou ale nové náramky na chytré hodinky. Češi se však nebojí v Číně nakupovat i pro malé děti. Hitem je například dudlík s různými příchutěmi.

Reklama

Doporučované