Hlavní obsah

Český kamionový simulátor je aktuálně nejprodávanější počítačovou hrou na světě

American Truck Simulator byl ve středu nejprodávanější PC hrou na Steamu.Video: Aleš Černý, Jan Marek, Youtube.com

 

Reklama

Velký úspěch momentálně zažívá české herní vývojářské studio SCS Software. Jejich nová hra American Truck Simulator – Washington byla ve středu nejprodávanější počítačovou hrou na největší platformě Steam.

Článek

American Truck Simulator – Washington není úplně novou hrou v pravém slova smyslu. Jedná se o rozšíření (datadisk, DLC) původního titulu, které nabízí další velkou porci hraní.

Vzhledem k tomu, že Truck Simulator je hra soustředěná na velmi realisticky zobrazované řízení kamionu po reálných cestách, znamená rozšíření 3 800 mil nových silnic po severozápadě USA doplněné o několik vylepšení řízení jako takového.

Rozšíření prodávanému za 11,99 eura (307 korun) se podařilo dostat na čelo žebříčku nejprodávanějších her na platformě Steam. Ta je i přesto, že v poslední době čím dál víc čelí konkurenčním projektům, považována za největší globální prodejní platformu pro PC hry.

„Je to šílené. Tají se mi dech z toho, že prodáváme víc než Cyberpunk,“ okomentoval v sérii tweetů výsledky hry marketingový manažer a programátor SCS Software Tomáš Duda.

Narážel přitom na fakt, že Truck Simulator boduje zrovna během konání konference E3, na které se představily jiné velmi očekávané herní novinky. A česká „hra na kamioňáka“ poráží i předobjednávky na očekávaný Cyberpunk 2077 nebo Doom Eternal.

Ve středečním dvanáctičlenném žebříčku Global Top Sellers na Steamu se umístily i další (momentálně zlevněné) tituly ze série American Truck Simulator: West Coast Bundle a Forest Machinery. Kromě nich i Euro Truck Simulator 2 – Beyond the Baltic Sea.

Podle údajů SCS Software se dosud celkem prodalo 6,7 milionu kopií Euro Truck Simulatoru 2 a 1,7 milionu kopií American Truck Simulatoru.

Reklama

Doporučované