Hlavní obsah

Český nápad za miliony. Trénink nejlepších sportovců ve virtuální realitě

První díl pořadu Hi-tech Byznys Pavla Cypricha věnovaný virtuální realitě a sportovním tréninkům budoucnosti.Video: Pavel Cyprich, Seznam Zprávy

 

Reklama

Budou lidé za třicet let chtít žít ve virtuální realitě? V pořadu Hi-tech Byznys Pavla Cypricha odpovídá Čech, který svým nápadem zaujal svět. V počítačové realitě chce brzy trénovat nejlepší sportovce planety.

Článek

„Doufám, že nikdy nebude tak špatně, aby lidé chtěli ve virtuální realitě žít. Virtuální svět by byl hezký, ale nereálný. Virtuální realita nám život obohatí, zavede nás do míst, které nejsme schopni běžně navštívit. Míst, kterých se bojíme a zpřístupní nám zážitky, které normálně zažít nemůžeme. Tím se budeme učit a připravovat na situace, které nás mohou potkat ve sportu a normálním životě. Zažijeme si věci nanečisto předem, než nás potkají v reálném životě,“ říká český podnikatel a vizionář Bohdan Tetiva.

Svým nápadem využít virtuální realitu pro trénink nejlepších sportovců dobývá svět, v jeho programu Sense Arena trénují první hokejisté jak doma v Česku, tak v Severní Americe. Co ho k převratné myšlence, která nenapadla ani globální technologické giganty, vede? Přesvědčení, že člověk a profesionální sportovec dosáhl svého fyzického limitu. Rozdíl mezi nejlepšími bude podle Tetivy v budoucnu tvořit rychlost myšlení.

Druhý díl pořadu Hi-tech Byznys s Bohdanem Tetivou.Video: Pavel Cyprich, Seznam Zprávy

Pořad Byznys

Magazín o byznysu a s byznysmeny vysíláme každý všední den ve 14:00 a v repríze ve 21:30 (v pátek v 18:15). Najdete ho také na webu Televize Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované