Hlavní obsah

Potvrzeno: český Netflix startuje v pátek

Rozhovor s ředitelem komunikace Netflixu pro Evropu Tomkem Ebbigem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Spekulace jsou u konce. Americká streamovací platforma nabídne českým divákům lokalizovanou verzi. A to už od pátku.

Článek

Jak už Seznam informoval minulý týden, česky začne na lidi mluvit Netflix od půlnoci ze čtvrtka na pátek.

Několika stovek filmů a seriálů půjde sledovat kromě originálu taky v českém jazyce. Budou nadabované. Netflix nestihl nadabovat úplně všechny tituly.

„Přidali jsme asi i 70 českých filmů, a to jak nových, tak těch klasických. Mezi ně patří například LOVEní, Špindl, Anděl Páně 2, Padesátka, Vratné lahve, Po strništi bos a další. Do konce letošního roku se toto číslo zvedne až na 150,“ řekl marketingový ředitel Netflixu pro střední a východní Evropu Tomek Ebbig.

Nadabovány nebudou hned od začátku všechny filmy a seriály. Těch Netflix aktuálně nabízí přes pět tisíc. Od pátku jich kompletně česky bude zhruba pětina. S dabingem se začínalo od nejsledovanějších titulů. Další pořady jsou k dispozici zatím s titulky.

Služba se všem předplatitelům přepne automaticky.

V současné době je Netflix k dispozici ve 190 zemích světa. Existuje ve 32 jazykových mutacích. To znamená, že vše ze série Netflix Originals pokaždé vyjde ve stejný okamžik ve všech těchto mutacích, a to s dabingem, s titulky, nebo v obou variantách.

Netflix ale na českém trhu nepůsobí sám.

Internetoví giganti začínají svádět tuhý boj o českého diváka. Streamovací platformy rozšiřují nabídku filmů a seriálů a předhánějí se v komfortnějších službách. Vedle Netflixu a HBO Go funguje pro české diváky i Amazon Prime a od listopadu se s originálním obsahem přidá i Apple TV+.

Reklama

Související témata:

Doporučované