Hlavní obsah

Český překlad auditu EK, okupanti jako váleční veteráni a cesta do Chorvatska

Polední zprávy 13. června 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Polední zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

00:46 Audit EK

„Seznam přináší kompletní překlad první auditní zprávy Evropské komise, která se týká údajného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše. Už nyní ji celou můžete najít na webu seznamzpravy.cz. Okolnostmi toho, jak audit vznikal, se v posledních dnech zabývala kolegyně Veronika Neprašová.

04:48 Vydání Assange do USA

05:10 Krvavé protesty v Súdánu

Zhruba 130 mrtvých. Tolik obětí si zatím vyžádaly nepokoje v Súdánu – a to po tvrdém zákroku súdánských bezpečnostních sil. Mezi mrtvými je podle Organizace spojených národů i nejméně 19 dětí.

06:03 Okupanti jako váleční veteráni?

„Prezident Miloš Zeman se dnes odpoledne na Pražském hradě sejde s ruským velvyslancem. Chce po něm vysvětlení ruského návrhu zákona, který má účastníky sovětské okupace Československa v roce 1968 uznat za válečné veterány. Jaké dopady může takový zákon mít, probereme s komentátorem Hospodářských novin Ondřejem Soukupem.

10:42 Napadené tankery v Ománském zálivu

11:16 Duševní poruchy ve válečných zónách

Každý pátý člověk, který žije ve válečné zóně, trpí duševní poruchou. Uvádí to nová studie Světové zdravotnické organizace. Řada lidí přitom trpí několika typy duševních poruch najednou.

12:56 Cesta do Chorvatska

Po roce se na Jadran vydají opět statisíce Čechů. Podle Ústředního automotoklubu České republiky lze předpokládat, že letos na Jadran vyrazí více než 850 tisíc lidí a přes 87 % Čechů vlastním autem. Na cestu do Chorvatska se vydal i reportér Jaroslav Gavenda.

16:40 Žaloba na Zemana

17:04 Dotace pro GP v Brně

Vláda přispěje motocyklové Velké ceně Brna částkou 55 milionů. Ještě před měsícem jí přitom schválila jen 39 milionů – kvůli podezření, že při Grand Prix utíkají miliony. Co se tedy změnilo? Zjišťoval reportér Vojtěch Blažek.

19:18 Kontejnerové bydlení v Chanově

Statisíce korun z veřejných peněz za kontroverzní poradenství není záležitostí jen středočeského kraje. Jak teď zjistil Seznam, otazníky panují i kolem práce jednoho z členů širšího vedení sociální demokracie Jana Růžka. Ten totiž poskytuje poradenství pro Ústecký kraj. Cena? 880 tisíc korun. Co za tuto částku dělá, ale nezjistíte – jeho služby se totiž odehrávají pouze ústní formou, a tak je úřad nemůže nijak doložit.

21:36 Sport

23:23 Hokejisté St. Louis získali Stanley Cup

Reklama

Doporučované