Hlavní obsah

Český rozhlas Ostrava získal hlavní cenu v prestižní rozhlasové soutěži

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Český rozhlas Ostrava získal hlavní cenu v prestižní rozhlasové soutěži Grand Prix Svetozára Stračinu.

Článek

Bodoval s etno-jazzovou skladbou Beskydský Chameleon v podání souboru Ensemble Flair pod vedením cimbalisty a aranžéra Jana Rokyty a Mariana Friedla, který uchvátil porotu virtuózní hrou na koncovku. Nahrávku zpracoval mistr zvuku Aleš Huber. Ceny se v Bratislavě udělovaly ve čtvrtek, řekla mluvčí ostravského studia Anna Klepalová.

Grand Prix Svetozára Stračinu je mezinárodní soutěžní bienále o nejlepší nahrávku v hudebním folkloru, která pochází z produkce veřejnoprávního rozhlasu sdruženého v Evropské vysílací unii (EBU). „Letošní vítězný snímek byl natočen folklórní redakcí a technickým týmem Českého rozhlasu Ostrava v rámci zahajovacího koncertu 5. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Musica Pura, který se konal na podzim roku 2019 v Ostravě,“ řekla Klepalová.

Ostravský rozhlas se pravidelně účastní mezinárodní rozhlasové soutěže Grand Prix Svetozára Stračinu již od roku 1978, v minulém ročníku si odvezl ceny za technicky nejlepší nahrávku a také za nejlepší live nahrávku, letos dosáhl na metu nejvyšší.

Reklama

Doporučované