Hlavní obsah

Český sudí při penaltách rozplakal mladé Iry. „Hlásil mi to asistent, musel jsem,“ zdůvodňuje vyloučení

Český rozhodčí Zbyněk Proske vysvětluje své rozhodnutí vyloučit v penaltovém rozstřelu irského brankáře.Video: David Janeczek, Profimedia.cz

 

Reklama

Český fotbalový rozhodčí Zbyněk Proske ve čtvrtfinále mistrovství Evropy do 17 let vyloučil v páté sérii penaltového rozstřelu irského brankáře Jimmyho Corcorana.

Článek

Čtvrtfinálový zápas mezi Nizozemci a Irskem rozhodovaly až pokutové kopy. V páté sérii vychytal brankář Irska Jimmy Corcoran pokus Nizozemce Daishawna Redana.

Irové se začali radovat, protože Corcoran vrátil svůj tým do hry. Jenže radost trvala jen pár vteřin. Český rozhodčí Zbyněk Proske nařídil penaltu opakovat. „Neměl jsem na výběr, opakování pokutového kopu mi signalizoval asistent,“ vysvětluje Proske.

Corcoran navíc kvůli včasnému vyběhnutí viděl druhou žlutou kartu. Dle dva roky starého pravidla totiž gólman automaticky dostává žlutou kartu, pokud se pohne z čáry při pokutovém kopu. „Stejně bych se musel rozhodnout v každém zápase,“ pokračuje český sudí.

Kapitán Oranjes Redan opakovanou penaltu už proti obránci Oisinovi McEnteemu proměnil a poslal svůj tým do semifinále Eura.

Ihned po zápase si Proske vyslechl výtky od manažera irského A-týmu Martina O'Neilla a také kouče reprezentace do 17 let Colina O'Briena, který později vysvětlil, že Proske brankáře varoval, aby si dávali pozor na předčasné vyběhnutí před zahráním penalty.

Ve videu se podívejte na reakce českého sudího.

Magazín Sport sledujte každý všední den od 18:15 na Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované