Hlavní obsah

Cesta uprchlíka. Fotograf zachytil život migrantů mířících do Británie

Po tři týdny sledovaly dva týmy z Francouzské tiskové agentury (AFP) několik osudů uprchlíků, kteří se snažili překonat vody Lamanšského průlivu z pobřeží severní Francie do anglického Doveru.

Reklama

Článek

„Každou noc musíte být připraveni se rychle sbalit a vše nechat za sebou,“ říká běženec Waillid, který se stejně jako spousta dalších migrantů dlouhodobě snaží dostat ze severní Francie do Británie. Nejčastěji transportem v kamionech, které nakládají trajekty, nebo tunelem pod průlivem. V době koronavirových uzávěr, kdy je možnost ukrytí v kamionech či na trajektech omezená, začali migranti v čím dál větší míře využívat právě cestu po moři.

Sameer Al-Doumy

Sameer Al-Doumy je syrský fotograf narozený v Dúmě, městě, které je asi 10 km vzdálené od Damašku. Sedm let fotil válečný konflikt své země a porušování lidských práv ve svém rodném městě. Na konci roku 2014 začal pracovat pro Francouzskou tiskovou agenturu jako nezávislý fotograf. Sameer musel kvůli své vlastní bezpečnosti opustit Sýrii a nyní pracuje pod pseudonymem, aby chránil sebe a své rodinné příslušníky.

Reklama

Doporučované