Hlavní obsah

Čeští miliardáři a jejich manželky ve Varech. Festival objevila nová generace bohatých

Reportáž z byznysových Karlových Varů.Video: Adam Junek, Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Karlovarský filmový festival tradičně neláká jen filmaře, ale také byznysmeny, kteří se tu rádi ukazují a dokazují si, že něco znamenají.

Článek

Začátek července přináší nejúspěšnějším byznysmenům pěknou příležitost „udělat něco pro rodinu“. Celý rok je kvůli akvizicím, investicím či nepřátelským převzetím zanedbávají, Mezinárodní filmový festival je naopak šancí vysloužit si pochvalu od manželky (manžela).

V Karlových Varech se mnohé mění, ale stále platí, že sem na festival jezdí čeští miliardáři. A jejich manželky prezentaci nepodceňují.

Takže tu byla jako vždy Štěpánka Komárková. KKCG jejího manželka Karla letos vsadila především na prezentaci skupiny Sazky, kterou v transakci v hodnotě 16 miliard korun letos kompletně ovládla.

Na ostře sledovaných večírcích nechyběla třeba také svého druhu módní ikona, bývalá manželka Marka Dospivy Eliška. Do lázeňského města zavítala i dozorkyně nad svěřenskými fondy Andreje Babiše, Monika Babišová.

Na kolonádě byl k vidění i vládce českých sjezdovek Igor Rattaj, sportovní milionář David Trunda, nebo trochu esoterický Karel Janeček.

Byznysové Vary ale procházejí proměnou. Po výměně hlavního sponzora sem zejména ke konci týdne, kdy má právě společnost Accolade večírek, najíždí do Varů lidé, jejichž vzestup v byznysu začal nejdříve po přelomu milénia a jejich podnikání je spojeno s internetovou érou. V čele třeba s Oliverem Dlouhým z Kiwi.com.

Jak se „paří“ ve Varech, nebo jak se možná neformálně přece jen domlouvají některé obchody, to z Bechers Baru pohlídala moderátorka Zuzana Hodková, zatímco reportér Adam Junek šel tradičně na oplatku. Podívejte se na jejich život mezi byznyskami ve Varech v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované