Hlavní obsah

Cestovní pojištění je nutnost, bez něj na dovolenou rozhodně nevyrážejte, radí specialistka

Rozhovor se specialistkou České asociace pojišťoven Ivanou Menclovou.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

Sjednáváte si cestovní pojištění na dovolenou? Nezapomeňte, že přijít můžete nejen k úrazu, ale sami můžete nějakou nepříjemnost způsobit.

Článek

„Sjednat si cestovní pojištění před odjezdem do zahraničí je nutnost. Pokud vycestujete do zahraničí a stane se vám nějaký úraz, nebo onemocníte, náklady na léčbu se hradí právě z pojištění. Dobrou volbou je i pojištění, které se vztahuje k platební kartě. Je však potřeba si zjistit podmínky tohoto pojištění,” varuje specialistka České asociace pojišťoven Ivana Menclová.

Téma cestovního pojištění je aktuální ve všech ročních obdobích. Teď v zimě se může hodit nejen na hory, ale i třeba pro cestování za exotikou. Pro zvolení té „správné” pojišťovny, která by odpovídala vašim potřebám, můžete využít různé internetové srovnávače. Každá pojišťovna sice nabízí podobné služby, v různých drobnostech se však nabídky mohou lišit. Některé pojišťovny pak také nabízí různá speciální pojištění pro adrenalinové sporty a jiné netypické činnosti.

Vyrážíte i vy na lyže? Nebo se letíte ohřát k moři? Pak se vám hodí úvodní video s radami od specialistky České asociace pojišťoven Ivany Menclové.

Reklama

Doporučované