Hlavní obsah

Cestu na brněnskou MotoGP zkomplikují desetitisícům fanoušků opravy na D1

Foto: automotodrombrno.cz

Na MotoGP obvykle přijíždí sto tisíc diváků.

Reklama

Na nedělní MotoGP budou mít návštěvníci komplikovanou dopravu. Policie upozorňuje, aby si lidé naplánovali vhodnou trasu.

Článek

Rekonstrukce na dálnici D1 může lidem zkomplikovat dopravu na letošní MotoGP v Brně. Průjezdnost D1 je v současnosti složitější. Pokud budou řidiči mířit na Velkou cenu z Prahy, musejí zůstat v pravém pruhu. Levý jízdní pruh vede do protisměru. “Odtud už není možné odbočit na Kývalku ani na sjezd na 190. kilometru dálnice,” popsal komplikace mluvčí jihomoravské krajské policie Pavel Šváb. Policie apeluje, aby si lidé trasu na Grand Prix předem dobře naplánovali.

Lidé by měli sledovat dopravní zpravodajství. „Budeme předávat informace médiím,“ uvedl ředitel Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje Leoš Tržil.

Kvůli vysokým teplotám budou pořadatelé zavlažovat tribuny. “Na tribuně C bude mlhové zavlažování. Na ostatní tribunách budou různé sprchy, kde se mohou lidé osvěžit,” sdělil mluvčí Masarykova okruhu Petr Boháč. U každé tribuny bude připraven také záchranný tým. Pořadatelé také apelují na návštěvníky, aby dodržovali pitný režim a předešli tak nepříjemnostem spojeným s dlouhým pobytem na sluníčku.

Pořadatelé budou také u vstupu kontrolovat návštěvníky. „Co se týče bezpečnostních opatření, vycházíme z toho, že je stále vyhlášen první stupeň nebezpečí před terorismem. Budou se zde tedy u vstupu dělat kontroly,“ řekl Tržil. Do areálu je přísně zakázáno vnášet alkohol, drogy a pyrotechniku. Kontroly na pyrotechniku budou i v areálu, a to zejména na tribunách.

Nově letos policie vytvořila evakuační plán. „Ten byl zpracován s návazností na změny na okruhu. Tedy brněnský polygon,“ popsal Tržil. Na místě budou také standardní opatření související s dodržováním veřejného pořádku a opatření proti krádežím.

Na autodrom se mohou lidé z Brna dostat bezplatnou autobusovou dopravu. Speciální linka 400 bude jezdit z Mendlova náměstí od půl sedmé ráno do devíti večer. V neděli jen do sedmi. Další nová linka vytvořená pro Grand Prix je linka X. Autobusy budou jezdit vždy od sedmi do sedmi. Do dvou hodin pojedou autobusy okružní trasu přes zastávky Kývalka, Popůvky, Chrpová, Camp Žebětín a další. Poté bude úsek zkrácen pouze po zastávku Chrpová.

Foto: automotodrombrno.cz

„Přibližně polovina autobusů bude klimatizovaná,“ dodal vedoucí dopravního odboru Jan Seitl. Na Autodrom se návštěvníci mohou dostat také pravidelnou regionální linkou 402. Ta je však placená. Všechny jízdní řády jsou k dispozici na stránkách Dopravního podniku města Brna.

Reklama

Související témata:

Doporučované