Hlavní obsah

Cestu na Harrachov a do Polska zkomplikuje rekonstrukce mostu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Cestu po frekventované silnici I/10 směrem na Harrachov na Jablonecku a dál do Polska zkomplikuje od poloviny března rekonstrukce mostu přes říčku Mumlavu Na Mýtě.

Článek

Projekt za 35 milionů korun připravuje Ředitelství silnic a dálnic. Motoristé tam s komplikacemi musejí počítat až do konce listopadu, řekl dnes ČTK vedoucí Odboru dopravy Krajského úřadu v Liberci Jan Čáp.

Most leží na hlavním silničním tahu na silnici I/10 mezi Kořenovem a Harrachovem. „Rekonstrukci už nutně potřebuje, je v havarijním stavu,“ řekl Čáp. Práce tam začnou 15. března, když ŘSD začne stavět provizorní most, který bude po dobu rekonstrukce sloužit dopravě. „Doprava po něm bude vedena střídavě a řízena semafory,“ doplnil vedoucí krajského odboru dopravy. Provizorní most by měl být hotov do konce dubna, od května pak začnou práce na rekonstrukci mostu na hlavním tahu.

Od poloviny března se stavbaři vrátí také na silnici I/14 z Jilemnice na Harrachov. Na obnově frekventované komunikace, která vede podél Jizery, pracuje ŘSD už několik let. Letos se bude podle Čápa pracovat na úseku v oblasti Dolní Dušnice. „Bude tam v postupných úsecích o maximální délce 300 metrů střídavý provoz v jednom jízdním pruhu řízený semafory,“ doplnil. S omezením tam musejí řidiči počítat do konce července.

Reklama

Doporučované