Hlavní obsah

Chabíb, šampion! Dagestán vítal svého hrdinu, tomu hrozí až půlroční suspendace

Podívejte se, jak v Dagestánu vítali Chabíba Nurmagomedova po vítězném zápase.Video: AP

 

Reklama

Zápasník lehké váhy Chabíb Nurmagomedov se vrátil zpět do své země s mistrovským pásem UFC. Stále ještě není známý jeho trest za pozápasový incident.

Článek

Třicetiletý Nurmagomedov přistál v Rusku v pondělí a hned zamířil do své domovské země, do Dagestánu. Tisíce lidí se na svého hrdinu přišly v úterý podívat na fotbalový stadion Anži Machačkala.

Chabíb hrdě ukazoval titulový pás, který obhájil o víkendu v zápase proti Conoru McGregorovi na galavečeru UFC 229 v Las Vegas. Nurmagomedov donutil svého irského soupeře zápas vzdát před vypršením časového limitu. Ve čtvrtém kole technikou „neck crank” donutil Conora odklepat.

Chabíb tak v kleci dokázal ideálním způsobem odpovědět na četné urážky a pověstný „trash talk” Conora McGregora v předzápasovém období. Ruskému zápasníkovi ale tahle forma zadostiučinění nestačila. Po ukončení zápasu se vrhnul do publika na člena McGregorova týmu Dillona Danise. Irského bojovníka pak naopak v kleci napadli Nurmagomedovovi kolegové.

Nurmagomedov do Ruska sice přiletěl s pásem pro vítěze, ale s prázdnými kapsami. Dva miliony dolarů, které měly činit jeho zápasový honorář, nadále zadržuje Nevadská atletická komise. Podle vyjádření promotéra UFC Dany Whita to zatím vypadá, že Chabíb dostane pokutu ve výši 250 tisíc dolarů a čtyř až šestiměsíční zákaz činnosti.

Stále by tak za zápas s McGregorem obdržel jeden a čtvrt milionu dolarů. Suspendace z jeho pohledu nevadí, k dalšímu zápasu by totiž ani dříve nedošlo. Pro Nurmagomedova se aktuálně nabízí dva soupeři. Prvním z nich je Tony Ferguson, který na stejném turnaji minulou sobotu porazil Anthonyho Pettise a v lehké váze už neprohrál jedenáct zápasů v řadě. Druhou možností je pak odveta s McGregorem. Ta by podle všeho absolutně zbořila rekord v tzv. Pay-Per-View. Tedy počtu zaplacených přístupů za sledování zápasu.

McGregor aktuálně nesmí zápasit měsíc z lékařských důvodů. Po opakovaných úderech do hlavy si teď musí dát pauzu i od sparingů.

Trest se očekává i pro trojici Nurmagomedových kolegů, kteří vlétli do klece za Conorem a napadli ho. Fakt, že první úder vyslal proti mužům irský zápasník, by v tomto případě měla Nevadská atletická komise opomenout a McGregor by měl z celého incidentu vyjít bez problému. Vyšetřování bude v následujících dnech pokračovat.

Reklama

Související témata:

Doporučované