Hlavní obsah

Chabíb shodil ze stolu 15 milionů dolarů. Odveta s McGregorem nebude

Chabíb Nurmagomedov shodil ze stolu 15 milionů. Odveta s McGregorem nebude.Video: Profimedia.cz, AP, Reuters

 

Reklama

Chabíb Nurmagomedov prostřednictvím své rodiny odmítl odvetu s irským zápasníkem Conorem McGregorem v dohledné době. Myslí si na jiného soupeře.

Článek

Boj o Chabíba Nurmagomedova. Tak by se dalo nazvat dění posledních dní na světové scéně bojových sportů. Ruský šampion lehké váhy pohrozil UFC odchodem. Mezitím dostal nabídky od wrestlerské WWE, rapera 50 Centa za organizaci Bellator a začalo se hovořit i o boxerském zápase s Floydem Mayweatherem.

Na všechny tyto scénáře ale můžeme alespoň na chvíli zapomenout. Chabíb nikam nejde. Po dlouhých dnech čekání přišel konečně s vyjádřením prezident UFC Dana White. A podle jeho slov to skoro vypadá, jako by se vlastně vůbec nic nestalo.

„Všechno je v pořádku. Věřte mi, Chabíb nikam nejde. Vím, co řekl a napsal, ale to bylo minulý týden a bylo to plné emocí. Byl to pro něj hodně emotivní zápas. I přesto všechno, Chabíb je dobrý chlap a náš vztah byl vždycky v pořádku. Takže nebojte se, zůstává v UFC,” uvedl Dana White.

Otázka Nurmagomedovova setrvání se tak zdá být alespoň prozatím vyřešena. Ve vzduchu ale stále visí jeho další soupeř a také datum příštího zápasu.

Šampion lehké váhy vzkázal po strýcovi Alexovi, že odveta s McGregorem v dohledné době nepřipadá v úvahu. Chabíb tak ze stolu shodil nabídku na 15 milionů dolarů, které mu UFC nabídla, pokud se v brzké době znovu postaví do jedné klece s irským čertem.

Dana White samozřejmě stojí o odvetu Chabíba s Conorem. Jistě by trhla rekord ve sledovanosti. 

Nurmagomedov tak dal jasně najevo, že z jeho strany je konflikt s McGregorem čistě osobní, a nic na něm nezmění ani tyto pohádkové peníze. Okamžitá odveta s Conorem by ale nejspíš stejně nebyla možná, dosud neporažený Dagestánec totiž stále čeká na vynesení verdiktu od Nevadské atletické komise. Ta mu podle všeho sebere 250 tisíc z jeho dvoumilionové výplaty za poslední zápas v Las Vegas a suspenduje ho na dobu čtyř až šesti měsíců.

Nurmagomedov si podle nejnovějšího vyjádření jeho rodinného příslušníka myslí na jiného soupeře, Tonyho Fergusona. Ten se blýskl na turnaji UFC 229 urputnou bitvou s Anthony Pettisem. V žebříčku lehké váhy je hned druhý za šampionem Nurmagomedovem a posledních 11 zápasů v oktagonu vyhrál. Takovému zápasu se anglicky říká tzv. „no brainer”, tedy volně přeloženo: „Tady není o čem…”

Tony Ferguson porazil na UFC 229 Anthonyho Pettise. 

Na sociálních sítích se množí názory, že Chabíb chce zůstat neporažený a v kleci už ho čeká poslední zápas před ukončením kariéry. A před kým jiným byl měl obhájit pás než před Fergusonem. McGregor svou šanci dostal a nevyužil ji.

Conor pochopitelně o odvetu stojí. Zápas by s jistotou trhnul rekord UFC ve sledovanosti a oběma bojovníkům přinesl pohádkové peníze. Ir navíc touží po prohrané bitvě ovládnout celou válku a pomstít se, přesně tak, jako to udělal po své první prohře v odvetě s Natem Diazem. Už to ale vypadá, že k případné odvetě s Rusem bude potřebovat získat vítězství s někým jiným a zápas s šampionem si „zasloužit“. Pokud ovšem dřív onen šampion neukončí kariéru.

Když jsme u Diaze, i on si dělá zálusk na titulový zápas s Nurmagomedovem. Podle UFC žebříčku je ale v lehké váze až jedenáctý a od zmíněné prohry s McGregorem před dvěma lety se k žádnému dalšímu zápasu nedostal. Ani Diaz tak na přímý zápas o titul aktuálně nemá šanci.

Reklama

Související témata:

Doporučované