Hlavní obsah

Chce Babiš vykostit Čapí hnízdo? Předseda Pirátů Bartoš o hádce s premiérem

Výzva s Ivanem Bartošem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V týdnu se kvůli odvolávání klíčových lidí do sebe ostře pustili s premiérem Andrejem Babišem. Předseda České pirátské strany Ivan Bartoš byl hostem Výzvy Seznamu.

Článek

Šéf České pirátské strany se ve čtvrtek během interpelací premiéra zeptal, zda opravdu vyzval šéfa Generální inspekce bezpečnostních sborů Michala Murína k rezignaci. „Tyto vaše kroky nelze dle mého názoru nazvat jinak než další účelový pokus výměny vedoucích pracovníků ve státních institucích doprovázený politickým i mediálním tlakem, a to za velmi vágních až neurčitých odůvodnění,“ řekl Bartoš.

Premiér Babiš jeho slova odmítá: „Tak skandál, jak vypadá, a vybraní novináři-aktivisté z toho dělají nějaký skandál. Tak si to nastudujte, co je GIBS. Někdo dělá skandál. Umíte něco jiného než Čapí hnízdo? No samozřejmě jsem se potkal s panem Murínem, je to můj podřízený podle zákona.“

Jak to bude s referendem? Co se děje v Poslanecké sněmovně? A zůstane Ondráček v čele komise pro kontrolu GIBS? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované