Hlavní obsah

Chce to ještě čas, říká Olga Menzelová o aktuálním stavu oscarového režiséra

Rozhovor s Olgou Menzelovou pro Televizi Seznam.Video: Vedran Kovačevič, Seznam Zprávy

 

Reklama

Stav Jiřího Menzela, který prodělal těžkou operaci a který byl nějakou dobu v umělém spánku, se stále zlepšuje. Seznamu to potvrdila jeho manželka Olga Menzelová, která byla hostem pořadu Slavní na Televizi Seznam.

Článek

„Stav Jiřího je lepší, už je doma z nemocnice, rehabilituje a akorát mu musíme dát nějaký čas na úplnou rekonvalescenci,“ řekla pro Seznam Olga Menzelová.

Stav oscarového režiséra se výrazně zkomplikoval loni na podzim poté, co prodělal nákazu meningokokem.

Letošní rok by přitom měl být pro Jiřího Menzela ryze oslavný. Připomíná si padesát let od okamžiku, kdy získal Oscara. Rovněž má osmdesátiny a jeho žena Olga čtyřicátiny. Nedávno navíc získal cenu festivalu Berlinale, Berlinale Kamera, za přínos světovému filmu.

„Jirka byl rád, že cenu v Berlíně převzal Peter Simonischek, neboť mezi nimi vznikl mimořádný přátelský vztah, a pak, že cenu převzaly v Praze dcery Anička a Evička. Cenu jsme mu předávaly ve středu, díval se na video a měl velkou radost,“ dodala Menzelová.

Menzel si s rakouským kolegou Simonischekem zahrál ve snímku Tlumočník, který právě vstupuje do kin.

„Byly jsme se na něj několikrát podívat s holkami. Musím říct, že na natáčení panovala velmi přátelská atmosféra. Jirka byl rád, že roli vzal, byť byla mimořádně náročná. Hrál v němčině i slovenštině. Scénář se učil každou volnou chvilku. A co vím z doslechu, protože jsem snímek ještě neviděla, obstál na jedničku,“ doplnila dále režisérova žena.

Celý rozhovor s Olgou Menzelovou si můžete pustit v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam. 

Peter Simonischek vysvětluje, proč vzal roli v Tlumočníkovi.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované