Hlavní obsah

Chceme uspět v USA, máme nabídky v Silicon Valley. Potřebujeme až jednu miliardu korun

Zakladatel práškového jídla Mana Jakub Krejčík o vstupu na americký trh a dalším rozvoji společnosti.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Zakladatel práškového jídla Mana Jakub Krejčík připravuje svou firmu na vstup na americký trh. Pokusil se o to už několikrát, tentokrát ale má zajímavé nabídky.

Článek

Společnost Jakuba Krejčíka je ve všech ohledech unikátní. V době, kdy vzrůstá zájem o farmářské či bioprodukty s prokázaným zdrojem původu, získává stále nové klienty, kteří dávají přednost práškovému, nutričně vyváženému a veganskému jídlu. Právě prášková podoba je ale podle Jakuba jen krátkodobý stav, který chtějí v budoucnu změnit. Je tedy jedno, jakou podobu Mana bude mít, podle Krejčíka je důležité, co obsahuje.

„Člověk se během svého bytí snaží zlepšovat věci a přicházet s něčím, co nahradí to staré. A v momentě, kdy se to stane, to staré začne vypadat směšně, nostalgicky,“ odpovídá Jakub Krejčík na otázku, proč už by si svíčkovou nebo kachnu s knedlíkem nedal.

Společnost Heaven Labs vyrábějící Manu se také ve všech částech výroby snaží myslet ekologicky. Aktuální je proto stěhování do výrobní haly, která bude kompletně fungovat na udržitelné zdroje, a dosáhnout chtějí záporné ekologické stopy. Jak? Dozvíte se ve videu v článku.

Nevíte, jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE. Nebo se na ni můžete podívat online.

Zakladatel práškového jídla Mana Jakub Krejčík prozrazuje, jak podnikat se zápornou ekologickou stopou a kolik takové opatření stojí.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

Pořad Byznys

Magazín o byznysu a s byznysmeny vysíláme každý všední den ve 14:00 a v repríze ve 21:30 (v pátek v 18:15). Najdete ho také na webu Televize Seznam.

Reklama

Doporučované