Hlavní obsah

Chcete klid na práci bez dětí za krkem? Pojďte k nám, lákají hotely

Hosté si za práci z hotelu zaplatí mezi pěti sty až tisícem korun za den.Video: Eliška Hypšmanová, Jan Kozel, Seznam Zprávy

 

Reklama

O miliony korun kvůli koronakrizi přicházejí také hotely. Na jejich podporu vznikl portál pracujzhotelu.cz. Lidé tak mohou místo práce z domu pracovat z prostředí hotelových pokojů.

Článek

S příchodem koronavirových opatření se hoteliéři ocitli v tíživé situaci prakticky ze dne na den. Bezplatně se teď mohou připojit do projektu Pracuj z hotelu. „Propojujeme prázdné hotelové pokoje ve městech v Česku i na Slovensku s pracujícími lidmi, kteří nemají vhodné podmínky ve svých domovech, potřebují mít kvůli práci klid od svých dětí či partnerů,“ řekl Andrej Petrus, který projekt vymyslel.

Myšlenka Petruse napadla asi před dvěma týdny. „Zamýšlel jsem se, jaké jsou nové trendy s příchodem koronaviru. Jedním z nich je určitě práce z domu a domnívám se, že lidé budou z domu více pracovat i poté, až se všechna opatření zruší. Budou také méně cestovat, a to pro hotely bude velký problém,“ dodal.

Petrus se proto rozhodl tyto dva trendy spojit a poskytnout hotelové pokoje pro místní obyvatele s trochu jiným využitím. Tedy přeměnit pokoje na pracovny.

Webový portál je spuštěný od minulého týdne. Zatím se do něj zaregistrovalo sedmnáct hotelů po celém Česku i Slovensku a další přibývají každý den. Služba je pro hotely zatím zdarma.

Pro hoteliéry je to zatím spíše morální než finanční podpora. Pokoje totiž nabízejí mnohdy pod cenou nákladů. Ceny se pohybují mezi pěti sty až tisícem korun za den. Za příplatek mohou hosté v pokoji i přespat.

Hoteliéři by uvítali především finanční pomoc od státu, která zatím nepřichází. „O finančních výnosech tady zatím nejde hovořit, je to nákladová, možná spíše podnákladová hladina,“ uvedl vedoucí recepce Quality Hotel Brno Exhibition Centre Jiří Heinrich.

Pokoje nabízí i hotel Jacob v centru Brna. Tam si mohou hosté zarezervovat pokoj třeba i s terasou a pracovat pod věžemi brněnských kostelů. „Moc lidí o tom zatím neví, ale služba je zajímavá a určitě ji budeme nabízet i poté, až krize skončí,“ uvedl majitel hotelu Jacob Brno Jiří Fric.

Do budoucna počítá s provozem portálu pracujzhotelu.cz i Petrus. „Jsme v testovací fázi. Do budoucna chceme hotelům pomoci tak, aby jim služba začala vydělávat. Jsme domluvení, že pokud se tak stane, portál časem zpoplatníme a budeme investovat do reklamy,“ dodal.

O službu už se začali zajímat první klienti. Podle Heinricha jsou to zatím první vlaštovky. Poptávky mají v hotelu Quality Brno zatím na měsíc květen. Zájem mají třeba i studenti, kteří se připravují na zkoušky. Především ale rodiče, kteří hledají klidné místo na práci.

Reklama

Související témata:

Doporučované