Hlavní obsah

Chcete prohrnout cestu zapadanou sněhem? Vymyslete si vraždu

Foto: Profimedia.cz

Velká část Ukrajiny v posledních dnech zažila husté sněžení a místy bílá pokrývka přesáhla půl metru.

Reklama

Ukrajinec ze zapadlé vsi ohlásil fiktivní vraždu v naději, že policie protáhne sněhem zapadanou cestu, aby ho mohla zatknout.

Článek

Muž žijící ve vesničce Grybova Rudnja na severozápadě Ukrajiny o víkendovém večeru zatelefonoval na policii a oznámil, že ubodal partnera své matky.

Oběť podle něj již nevykazovala známky života, řekla agentuře AFP policejní mluvčí Julija Kovtunová. Muž zdůraznil, že policisté si pro něj mají přijet raději se sněžným pluhem, protože jinak se k němu nedostanou.

Když policie dorazila na „místo činu“, zjistila, že „oběť vraždy“ je naživu, zdravá a nikdo jí nezkřivil ani vlásek.

Silnici vedoucí do vsi podle místních úřadů pluh protáhl už ráno, falešný vrah ale nebyl spokojen s prací silničářů a doufal, že policie jejich dílo dokončí, uvedla policejní mluvčí. Muži nyní za ohlášení neexistující vraždy hrozí pokuta, ta ale činí v přepočtu maximálně necelých 90 korun.

Agentura AFP dodala, že bývalá sovětská republika s přibližně 40 miliony obyvatel, která usiluje o vstup do Evropské unie, je považována za jednu z nejchudších evropských zemí. Veřejným službám, které jsou velmi často předmětem kritiky, citelně chybějí peníze.

Reklama

Související témata:

Doporučované