Hlavní obsah

Chci splnit sen maminkám dlouhodobě nemocných dětí, říká Vendula Pizingerová

Vendula Pizingerová pomáhá potřebným, co ale ji samotnou dělá šťastnou?Video: Dominika Nováková, Veronika Sasková

 

Reklama

Ve studiu Slavných prozradila prezidentka Kapky naděje své plány v nemocnici v Motole, mluvila o sázkách s maželem Josefem Pizingerem i o plánech na Vánoce.

Článek

Vendula Pizingerová je prezidentkou nadačního fondu Kapka naděje. Za svou činnost byla několikrát oceněna titulem Žena roku, v roce 2014 získala ocenění Řád Vavřínu. Fond pomáhá nemocným dětem už 17 let.

„Byla to pomoc pro motolskou nemocnici a pro její transplantační jednotku a oddělení hematologie. A za ta léta se rozrostla skoro do 40 nemocnic po celé České republice. Nakupují se přístroje, které nemocnice potřebují. A podporujeme i dárcovství kostní dřeně, psychosociální program a vědu a výzkum,” vypočítává Pizingerová.

Příští rok chce splnit sen nejen sobě, ale také maminkám z Motola, které doprovázejí své děti během dlouhé léčby. „Ty maminky nemají čas na sebe, jsou unavené - a mě napadl takový projekt, který by se měl jmenovat Kruh Kapky naděje. Tam by mohly maminky relaxovat, zajít si ke kadeřníkovi nebo si zacvičit, protože motolská nemocnice je od všeho daleko, i když je tam už metro,” říká Vendula Pizingerová.

Její každoroční specialitou je sázka s manželem v průběhu Galavečera Kapky naděje. Josef Pizinger určí slovo, které musí Vendula v rámci přímého přenosu říct, aniž by si toho někdo všiml. „První slovo bylo třikrát za sebou jízda. A loni to byla žoužel.To znamená staročesky hmyz. Sázka tkvěla v tom, že když to řeknu, můj muž vstoupí do registru dárců kostní dřeně, a tak nám přibyl dárce.”

Vendula pomáhá potřebným, co ale ji samotnou dělá šťastnou? „Rodina. Mám úžasného 12letého syna, který má úžasnou pubertu. Naplňují mě přátelé a někdy jsem ráda sama. Ráda si sama užiju relax, že si jdu třeba zacvičit.”

Jak bude Vendula trávit Vánoce a co si nejraději obléká? Pusťte si úvodní video.

Reklama

Související témata:

Doporučované