Hlavní obsah

Chci zamezit obchodu s chudobou. Spousta lidí bydlí v nevyhovujících podmínkách, říká ministryně Dostálová

Ministryně pro místní rozvoj v demisi Klára Dostálová ve Výzvě Seznam Zpráv.Video: Zuzana Kubátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Je zde spousta lidí, kteří bydlí v nevyhovujících podmínkách, říká ministryně pro místní rozvoj v demisi Klára Dostálová (ANO). Jak chce zajistit kvalitní bydlení a ovlivní přípravu zákonů, že vláda stále nemá důvěru Poslanecké sněmovny?

Článek

„Nejsem členkou vyjednávacího týmu, komunikujeme to v rámci poslaneckého klubu. Ministerstvo pro místní rozvoj není v hledáčku budoucích možných koaličních partnerů. Já pokračuji ve své práci, je nastavena spousta věcí, které bych chtěla rozjet a dotáhnout,“ říká ministryně v demisi Dostálová ve Výzvě Zuzany Kubátové, ve které řešily především stavební zákon a sociální bydlení.

„Když jsem na všech jednáních, tak nikdo nezmiňuje potřebu bytů. Kolegové mi říkali, že nepotřebují zdroje, ale aby úřady povolovaly stavby, že povolení leží na úřadech. Je to i o přípravě projektů,“ dodává ministryně.

„Je potřeba říct, že vedeme spoustu osob v bytové nouzi. Zákon o sociálním bydlení je velmi široký pojem. Má to na starosti několik resortů. Musíme ty věci koordinovat, aby řešení problému bylo komplexní,“ tvrdí Dostálová s tím, že současná menšinová vláda má prý výhodu v tom, že může více spolupracovat a nemusí řešit politické věci.

Podaří se porazit obchod s chudobou? Je v České republice dostupné bydlení? Stává se z kvalitního bydlení luxus? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované