Hlavní obsah

Cheb chce letos zmodernizovat a rozšířit městský kamerový systém

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Cheb letos zmodernizuje a výrazně rozšíří kamerový systém ve městě. Počet kamerových bodů se více než zdvojnásobí a díky moderním technologiím bude systém schopen identifikovat i problémové situace.

Článek

Kamery budou navíc sledovat jak nová problémová místa, tak i vjezdy do města.

„Stávající kamerový systém je dožilý. Je tu už více než 15 let. Z těch 18 kamerových bodů je funkčních asi devět. Proto jsme se rozhodli, že kamerový systém je nutné obnovit. Momentálně bude vypsáno výběrové řízení na dodavatele kamerových systémů a ty budou rozšířeny na celkem 42 kamerových bodů. Zaměřili jsme i na vjezdy a výjezdy z města tak, aby bylo možné ve spolupráci s Policií ČR například identifikovat vozidla v případě přestupků a podobně,“ uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý (VPM).

Zatímco dříve bylo nutné kamery propojovat kvalitní pevnou linkou, dnes už mohou využívat i rychlý bezdrátový přenos. Ceny kamer také za poslední léta klesly. Celkem 42 kamerových bodů by tak měl Cheb pořídit zhruba za šest milionů korun. Kamery také nyní doplňují softwarové technologie, které umí například identifikovat shluky lidí nebo třeba nehybnou osobu. Díky tomu nebude potřeba i při vyšším počtu sledovaných bodů posilovat obsluhu kamerového systému.

Pokud se nezdrží výběrové řízení, měl by nový kamerový systém být instalován do konce letošního roku.

Reklama

Doporučované