Hlavní obsah

Cheb připraví vánoční trhy v plném rozsahu, reagovat bude až na aktuální omezení

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Cheb připraví letošní vánoční trhy v plném rozsahu, reagovat bude až na případná protiepidemická omezení. Stavební část bude připravena na vánoční trhy bez omezení, tedy s pódiem, umělým kluzištěm, dílnou pro děti i stánky.

Článek

Na aktuální omezení chce město reagovat případnými omezeními. „Jak se blíží advent, tak sílil tlak na to, jak bude advent v Chebu vypadat. My jsme se rozhodli, že stavební část bude v plné verzi, to znamená, že budou stánky, bude tam ledová plocha, bude tam pódium, bude tam Ježíškova dílna. A pokud budou nějaká omezení, tak budeme aktuálně reagovat. Může se stát, a asi to bude pravděpodobné, že třeba lední plochu budeme muset omezit nebo ji případně zastavíme. A podobně to může být i u pódia,“ uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý.

Chebské vánoční trhy jsou rozsahem a návštěvností asi největší v Karlovarském kraji. Město na ně vynakládá okolo pěti milionů korun. Před pandemií koronaviru byly trhy v Chebu nejen příležitostí k nákupu vánočního zboží, ale program zahrnoval i pravidelné koncerty, akce pro děti nebo provoz umělého kluziště přímo na historickém náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.

Epidemická situace v Chebu je v současné době jedna z nejlepších v České republice. Nejhorší dopady pandemie si okres zažil na začátku letošního roku, kdy epidemie naopak těžce Chebsko zasáhla a Chebsko bylo nejvíce postiženým okresem v Česku. Nyní má okres Cheb 86,4 nakažených za posledních sedm dní na 100 tisíc obyvatel, zatímco nejvíce zasažené okresy, jako je Prostějov, mají 748,36 na 100 tisíc obyvatel.

Loni sice město Cheb zrušilo většinu akcí na hojně navštěvované zahájení vánočních trhů, ale i tak se na náměstí přes vládní restrikce sešly stovky lidí. Zpětně pak na sociálních sítích někteří lidé vyčítali městu, že akci zcela nezrušilo a přispělo tak k šíření koronaviru.

Reklama

Související témata:

Doporučované