Hlavní obsah

Cheb věnuje diecézní charitě pozemky pro zázemí pro sociální služby

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Cheb převede diecézní charitě bezplatně pozemky v Koželužské ulici pro stavbu zázemí pro sociální činnost. Město zohlednilo to, že charita dlouhodobě s městem spolupracuje a v Chebu je velmi aktivní.

Článek

Součástí dohody bude i převod části pozemků, které vlastní charita u lanového centra, na město. „Diecézní charita není komerčním subjektem. Je to subjekt, který se zaměřuje na sociální služby a s jeho činností ve městě jsme velmi spokojeni. Takže jsme se na to dívali tím pohledem, že negeneruje zisk, a z toho důvodu jsme se rozhodli pro bezplatný převod,“ uvedl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

Na pozemku, který charita získá, je autoservis. Jeho nájemce ale už dostal ke konci letošního roku výpověď. Charita zde chce vybudovat zázemí pro své sociální služby, zejména pro techniku, kterou využívá při údržbě a úklidu areálu Krajinka a sídliště Zlatý vrch a na níž se podílejí většinou lidé bez domova nebo v nouzi.

Diecézní charita dosud využívala jako sklad pro techniku objekt v bývalém areálu kasáren na Zlatém vrchu. Město by ho ale potřebovalo vyklidit, protože už se dohodlo s investorem na prodeji pozemků v kasárnách pro výstavbu nové městské čtvrti. Tím, že charita získá nový pozemek, kde si bude moci vybudovat zázemí, vyřeší se tím i problém dosud obsazeného objektu v kasárnách.

Záměr chebské diecézní charity počítá s objektem, který by architektonicky zapadal do vzhledu Koželužské ulice. Město si jen vymínilo podmínku, že záměr musí být realizován do pěti let, jinak by se pozemky vrátily do majetku města.

Reklama

Související témata:

Doporučované