Hlavní obsah

Cheb zbourá garáže vedle špejcharu, chce opravit celý vnitroblok

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Cheb nechá zbourat garáže u špejcharu, které využíval městský úřad. Demolice umožní městu zrekonstruovat vnitroblok mezi ulicemi Hradební a Dlouhá, kde vzniknou parkovací místa i zóny pro odpočinek.

Článek

„Ve vnitrobloku Hradební - Dlouhá se nachází poměrně rozsáhlý, nepříliš dobře udržovaný objekt garáží městského úřadu. Plánujeme přestavbu celého vnitrobloku a tento objekt nám překáží, proto jsme požádali o souhlas s demolicí objektu,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Vnitroblok v Hradební je jedním z největších v historickém centru Chebu. Město tam plánuje navýšit parkovací kapacitu, ale v části vnitrobloku by měla vzniknout zóna se zelení a lavičkami. Demolice garáží by měla podle odhadů přijít na několik set tisíc korun. Rekonstrukce vnitrobloku pak asi na 20 milionů korun.

Intenzivnějšího využití by se měl dočkat i přilehlý špejchar, významná památka, která patřila do komplexu františkánského kláštera. Už nyní jsou v ní makety unikátních chebských krovů a časem by měla vzniknout expozice mapující právě historické krovy v Chebu, které svým stářím a komplexností patří mezi nejvýznamnější soubor krovů v Evropě.

Reklama

Doporučované