Hlavní obsah

Chebskou lávku nad Ašskou ulicí zřejmě nahradí nová

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Chebská radnice zvažuje, jak vyřešit už velmi špatný stav lávky nad Ašskou ulicí. V úvahu připadá generální oprava nebo stavba nové.

Článek

Podle vedení města by bylo rozumnější investovat do nové lávky, i když vyjde o něco dráž než oprava, řekl místostarosta Miroslav Plevný (VPM).

Rekonstrukce lávky, která by představovala její snesení na silnici a opravy přímo na místě, by podle odhadů vyšla asi na šest milionů korun a zaručila by prodloužení životnosti asi o 20 let. Jenže by to znamenalo výrazné omezení provozu na rušné Ašské ulici, která je hlavní silnicí mezi Chebem a Aší a dál do Německa.

Druhou variantou je sundat starou lávku a na její místo usadit novou mostní konstrukci. „Tam se očekává, že by životnost byla daleko delší, asi k 50 letům, a náklady by byly asi deset milionů korun. My jako vedení města se přikláníme k té druhé variantě, která by znamenala i menší omezení dopravy na Ašské ulici,“ uvedl Plevný.

Lávka přes Ašskou ulici spojuje obě části Zlatého vrchu, tedy část, kde dřív byly kasárny a jsou tam rodinné domy, a druhou část se sídlištěm Zlatý vrch. Do budoucna by na místě bývalých kasáren chtělo město umožnit výstavbu zcela nové čtvrti s menšími bytovými domy a rodinnými domky.

Reklama

Doporučované