Hlavní obsah

Chlapec v Brně napodoboval video a uškrtil se provazem. Hlídejte děti na internetu, vyzývají odborníci

Brno zasáhla tragédie. Jedenáctiletý školák se nejspíš nešťastnou náhodou oběsil na provaze.Video: Tomáš Svoboda, Jan Kozel , Seznam Zprávy

 

Reklama

Situací, kdy dětem na internetu hrozí nebezpečí, přibývá. Odborníci nabádají rodiče, ať sledují, co jejich potomci na síti dělají. Brnem teď otřásl případ, kdy zemřel jedenáctiletý školák. Napodoboval video z internetu.

Článek

Poznat, kdy je dítě závislé na internetu nebo kdy mu na síti hrozí nebezpečí, je velmi složité. Na tom se shodují odborníci a vyzývají rodiče, ať s potomky o jejich virtuálních zážitcích co nejvíce mluví.

Brno zasáhla tragédie. Jedenáctiletý školák se nejspíš nešťastnou náhodou oběsil na provaze. Podle neoficiálních informací napodoboval video ze sociálních sítí.

Podle jihomoravské policejní koordinátorky prevence Zdeňky Procházkové je velmi důležitá osvěta dětí od rodičů a učitelů. Jihomoravský kraj ve spolupráci s policií už sedm let rozvíjí program Bezpečně v kyberprostoru. „Upozorňujeme v něm děti, rodiče a učitele na rizika spojená se sítí a počítači,” vysvětlila Procházková.

Psychologové upozorňují, že si rodiče musejí uvědomit, jak na děti působí jako vzory. „Taky sjíždíme sociální sítě. Dítě, které je na internetu, většinou neotravuje, nezlobí. Jenže v tom také spočívá riziko. Měli bychom mít přehled o tom, co na síti dělá,” řekl psycholog krizového centra Spondea Petr Válek. Zdůraznil, že okolnosti tragického případu nezná.

Reklama

Doporučované