Hlavní obsah

Chlubila jsem se a přiletěla facka. Frejová vzpomíná nejen na maminku Galatíkovou

Kristýna Frejová v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

,,Jsem strašně citlivá na jakýkoliv projev nesvobody, manipulace a lživého výkladu věcí. Jakmile to někde vidím, tak mě to dráždí a pak se k tomu nějakým způsobem vyjádřím.“ Herečka Kristýna Frejová v otevřeném rozhovoru pro Televizi Seznam prozradila, čeho si váží na lidech kolem sebe, co obdivuje na generaci své dcery a jaký vliv na její další život měl týdenní pobyt ve tmě, který absolvovala před několika lety.

Článek

Svůj herecký talent a nepřehlédnutelné osobní kouzlo plně uplatňuje v divadle, ve filmu i v televizi. V nejnovější hře Divadla Kalich Láska v přímém přenosu ztvárňuje dokonce hned tři různé postavy: „Ta první je taková mamka od rodiny, další je odkvétající striptérka, která má problémy s rytmem a s rovnováhou, no a do třetice je to taxikářka, která trpí ztrátou krátkodobé paměti, takže jakmile někoho naloží do auta, okamžitě zapomene, kam ten člověk vlastně chtěl jet.“

Na co ale Kristýna rozhodně nezapomene, je tzv. „výchovný pohlavek“, který jako malá holčička obdržela od své maminky, herečky Věry Galatíkové: „Já to často vyprávím jako takovou oblíbenou historku. To zrovna šel v premiéře seriál Nemocnice na kraji města a já jsem se chlubila chlapečkům na pískovišti, že můj tatínek bude večer v televizi! Najednou mi přilétl takový záhlavec od mámy, která mi řekla: ‚Miláčku, to vůbec nic neznamená – jen abys věděla!‘ A tím byla vyřešena veškerá popularita moje a mých rodičů,“ se smíchem uzavírá.

O své vlastní dceři Ráchel se pak Kristýna rozpovídala se stejným úsměvem a laskavostí. „Vždycky mě překvapí! A to hlavně svým smyslem pro humor, který je nesmírně hezký, ironický a pro spoustu lidí, kteří by to od 12leté holky rozhodně nečekali, zároveň těžko rozklíčovatelný… Vždycky mě to uklidní, když pozoruji způsob myšlení mé dcery a jejích spolužáků. Dovedou být kritičtí, sebekritičtí a současně otevření barevnosti celého světa.“

Jiný vztah k sobě a ke svému okolí získala Kristýna také díky týdennímu pobytu ve tmě: „Nebyly to všechno jen hezké a populární změny. Je pravda, že mě to stálo i několik přátel, ale některé věci začaly být najednou nesmírně jednoduché,“ dodává Frejová.

Co vše na sebe oblíbená herečka ještě prozradila? Jak se z ní během výletu s divadelními kolegy stal „kapitán lodi“? A kdy má v plánu zopakovat si zmiňovaný pobyt ve tmě, který do jejího života vnesl spoustu užitečných změn? Dozvíte se v magazínu Slavní, který celoplošná Televize Seznam vysílá každé úterý od 21 hodin.

Reklama

Doporučované