Hlavní obsah

Choreograf chtěl vysoudit majetek na Michaelu Jacksonovi, soud to zamítl

Choreograf Wade Robson nevysoudí na Michaelu Jacksonovi žádný majetekVideo: AP

 

Reklama

Choreograf Wade Robson neuspěl s obviněním proti zpěvákovi Michaelu Jacksonovi. Soud dnes žalobu zamítl a zprostil obvinění bývalé Jacksonovy společnosti. Za případné zpěvákovo jednání prý odpovědnost nenesou.

Článek

Jeden z posledních nároků na majetek zesnulého Michaela Jacksona dnes vyřešil soudce Mitchell L. Beckloff. Zamítl totiž žalobu 35letého Wada Robsona, který nařkl zpěváka z obtěžování a žádal odškodnění po společnostech, které král popu za svého života vlastnil.

Firmy MJJ Productions a MJJ Ventures podle Robsona nesly vinu za to, že jeho setkávání s Jacksonem zprostředkovaly. Soud tato obvinění odmítl s tím, že společnosti nemohou nést odpovědnost za zpěvákovo jednání. Stejným způsobem prý nelze obvinit například školu, když se v ní sejdou zneužívající dospělý a dětská oběť.

Choreograf žaloval zpěváka už v minulosti. V roce 2005 řekl, že jako dítě u Jacksona 20krát spal, většinou pak v jeho posteli. V té době ještě Robson tvrdil, že k žádnému obtěžování nedošlo. Později, po smrti krále popu, však svou výpověď změnil a žádal část Jacksonova majetku jako náhradu. Soud v roce 2015 tato obvinění zamítl s tím, že přišla příliš pozdě. Označil je navíc za neprůkazná.

Reklama

Doporučované