Hlavní obsah

Choreograf z Tarantinova filmu Kill Bill je v Česku. Podívejte se, jak přešermuje svoje protivníky

Tetsuro Shimaguchi ukázal své bojové umění. Žákům se v Tuhani na Mělnicku věnoval celé dva dny. Video: Barbora Marková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Do Česka zavítal choreograf světového renomé. Tetsuro Shimaguchi spolupracoval třeba s Quentinem Tarantinem, když vymýšlel šermířské choreografie do filmu Kill Bill.

Článek

Tetsuro Shimaguchi se kromě vytváření choreografií do filmů věnuje také herectví a kaskadérství. Do Česka přijel, aby si vyzkoušel úplně jinou roli. A sice, aby se na dva dny stal lektorem a v několika seminářích ukázal své bojové umění. „On se sem dostal v rámci Japan Weeku, který se konal. Spřátelili jsme se a z toho vznikl i nápad ho sem pozvat,“ prozrazuje jeden z organizátorů Jakub Zeman.

Dostat jméno takového formátu do Česka přitom není vůbec snadné. „Já jsem ho znal původně z filmů a ukázek bojových umění. Má takový násilnický vzhled, ale ve skutečnosti je velmi milý a přátelský člověk. V jeho týmu vládne velice dobrá atmosféra, takže je radost se s nimi kamarádit a kooperovat,“ dodává.

Na rozhovor s Tetsurou Shimaguchim se můžete těšit už příští týden v pořadu Slavní. Zajímá vás, jak to sensei umí s katanou? Podívejte se na úvodní video. Na kameru nám Tetsuro předvedl i několik kousků z filmu Kill Bill.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované