Hlavní obsah

Chování prezidenta Zemana patří do varieté, říká nově zvolený senátor Pavel Fischer

Zemanův vztah k Číně a Rusku je nekritický a nebezpečný, říká Pavel Fischer.Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

 

Reklama

Z oslav výročí vzniku Československa na Hradě na mě padl smutek, ale v podhradí se mi ta lidová veselice líbila, popisuje své pocity ve Výzvě Seznamu neúspěšný prezidentský kandidát Pavel Fischer.

Článek

Co se týče oslav na Hradě, Pavel Fischer mimo jiné kritizuje jména vyznamenaných novinářů. „Mně tam chybí nějaké významné jméno. Já bych šel do velkých novinářských cen, těch jmen bychom našli aspoň deset… Občan potřebuje kvalitního novináře, aby se orientoval,“ říká ve Výzvě Seznamu nově zvolený senátor.

Zemanovo chování pak podle Fischera patří do varieté. Na mysli má především slovník českého prezidenta. Naposledy Miloš Zeman použil vulgární výraz v rozhovoru pro Český rozhlas. „Když prezident mluví jako dlaždič, děti si myslí, že tak můžou mluvit také,“ upozorňuje senátor. Na otázku, jak hodnotí způsob, jakým se Zeman vyjádřil k úspěchu v senátních volbách v případě neúspěšných prezidentských kandidátů, Fischer prohlásil, že to byla gratulace čtvrté cenové skupiny.

Neúspěšný kandidát na prezidenta Jiří Drahoš uspěl v senátních volbách hned v prvním kole, další dva kandidáti uspěli v tom druhém. Marek Hilšer a Jiří Drahoš se po sérii vyjednávání stali součástí klubu STAN, Pavel Fischer se na začátku jednání označil za nevěstu na vdávání, nakonec se rozhodl zůstat na ocet jako nezařazený senátor. Nabídek na spolupráci v jednotlivých oblastech má prý i tak dost. Uznává ale, že nezařazený senátor může nakonec být „smutný senátor, protože nemá výsledky“.

Už v minulosti Pavel Fischer prohlásil, že za čtyři roky hodlá znovu kandidovat na prezidenta. To platí i poté, co se stal součástí horní komory Parlamentu.

Reklama

Související témata:

Doporučované