Hlavní obsah

Chráněné bydlení v Sedlnicích má po opravě větší kapacitu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Chráněné bydlení v Sedlnicích mohlo díky rekonstrukci rozšířit svou kapacitu. Lidé s mentálním postižením i personál budo mít po opravách také větší komfort. Stavební úpravy objektu přišly na zhruba 2,8 milionu korun.

Článek

„V suterénu budovy, kde je zázemí pro personál, se zejména po deštích opakovaně objevovala spodní voda, a to i když jsme nechali dům odvodnit a udělali další úpravy, abychom zamezili vysoké vlhkosti. Samozřejmě nikomu neprospívá, když máte vlhko v domě, ničí se také nábytek, vybavení a elektrospotřebiče. Vše jsme vyřešili rekonstrukcí a přístavbou,“ uvedl náměstek hejtmana pro sociální věci Jiří Navrátil (KDU-ČSL).

Náklady na modernizaci objektu z velké části uhradil kraj, který na přestavbu přispěl dvěma miliony korun. Zbytek nákladů zaplatila příspěvková organizace Domov NaNovo, která v chráněném bydlení poskytuje sociální službu.

„Vzniklo nové zázemí pro personál, a vybudovaly se dva jednolůžkové pokoje se sociálním zařízením. Navýšila se tak kapacita chráněného bydlení z deseti na 12 míst. Chceme i lidem s handicapem umožnit žít důstojně, v přirozeném prostředí a v co možná největším soukromí,“ dodal Navrátil.

Chráněné bydlení v Sedlnicích je služba určená lidem s mentálním postižením, kteří potřebují podporu například při zajištění chodu domácnosti nebo při pracovním či sociálním začlenění a v dalších běžných činnostech. Klienti žijí v rodinném domě se samostatnými byty.

Reklama

Doporučované