Hlavní obsah

Chrudim od příštího roku zvýší ceny za rezidenční parkovací karty

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Chrudim od příštího roku zvýší ceny za rezidenční parkovací karty. Pro fyzické osoby se zvýší o 500 korun ročně na 2500 korun, pro právnické osoby a podnikatele o stejnou částku na 5500 korun za rok.

Článek

Nově se také bude za parkování platit v Havlíčkově ulici a na náměstí U Vodárny.

„Upravujeme také měsíční cenu karty, která stála jednu dvanáctinu základní roční sazby, nově to bude pětina. Je to proto, abychom motivovali lidi raději kupovat celoroční kartu než 12 měsíčních,“ řekl místostarosta Pavel Štěpánek (Piráti). Podle důvodové zprávy si někteří občané kupují kartu na měsíc, pak jsou měsíc bez karty a následně si zaplatí opět měsíční parkování. Radnice je podezírá, že doufají, že neplatnou kartu nikdo neodhalí a snaží se tak ušetřit v rozporu s pravidly. Každá karta na další auto pro stejnou osobu už také nebude stát dvojnásobek sazby jak doposud, ale 2,5 násobek.

Zóna placeného parkování se rozšíří o ulice Havlíčkova a U Vodárny, město v nich ale nejdříve musí instalovat parkovací automaty. Za první hodinu se bude platit deset korun, za každou další 20 korun. V centru města jsou tyto poplatky téměř dvojnásobně vyšší, celodenní parkování stojí 200 korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované