Hlavní obsah

Chrudim získá novou jednotnou vizuální identitu města

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Chrudim a její organizace se budou prezentovat v jednotné podobě. Radnice si nechala vytvořit novou vizuální identitu města, změní se barevné provedení propagačních materiálů, slogan a „roztančená písmena v názvu města“.

Článek

Chrudim dosud používala jako městské barvy červenou, černou a bílou. Nově je nahradí oranžová a zelená. Grafické studio designérky Markéty Steinert vytvořilo také slogan O stupeň blíž.

„Chceme do toho začlenit i městské společnosti, uvidíme, do jaké míry školy a školky. V tuto chvíli čeká s novým webem Chrudimská beseda, sportoviště a knihovna, aby nový vizuální styl začlenily do svých prezentací,“ řekl v úterý během on-line tiskové konference starosta František Pilný (ANO).

Podle grafického manuálu by se měly postupně změnit internetové stránky města a jeho facebookový profil, Chrudimský zpravodaj, hlavičky na úředních materiálech, plakáty a letáky na městské akce nebo propagační předměty. Nová vizuální identita se promítne i do městského orientačního systému. Městského znaku a praporu se změny nedotknou.

Podle Pilného bude zavádění nové podoby trvat několik let. Kolik budou úpravy stát, nemá město přesně vyčísleno. Letos na ně v rozpočtu vyčlenilo téměř 600.000 korun včetně odměny grafickému studiu. „Třeba beseda, sportoviště i knihovna by stejně nový web dělaly, jen čekaly, až bude schválena identita,“ uvedl Pilný. Podle něj se náklady na tisk upravených materiálů nijak výrazně nezvýší.

Reklama

Doporučované