Hlavní obsah

Chtějí vůbec hrát v Anglii Ligu mistrů? Adepti na milionářskou soutěž rozdávali body

To nejlepší z anglické Premier League z pondělního magazínu Top Fotbal.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Anglická liga se pomalu dostává do závěrečné fáze a boj o titul a o Ligu mistrů vrcholí. Na ostrovech se ve středu hraje manchesterské derby, které může rozhodnout o titulu. Vyrovnaný je i boj o Ligu mistrů. O milionářskou soutěž se totiž perou Tottenham, Manchester United, Arsenal a Chelsea.

Článek

Nejlepší ligová fotbalová soutěž světa vrcholí a má před sebou už jen tři kola. Ligu momentálně vede Liverpool, ale Manchester City má zápas k dobru. Ve středu Guardiolův tým čeká městské derby s United a právě tento šlágr může rozhodnout o titulu.

Oba vedoucí celky drží v posledních pěti kolech stoprocentní bilanci a střídají se ve vedení soutěže. Kdyby Manchester City zvládl derby a porazil Pogbu a spol., vedl by ligu o pouhý jeden bod.

Manchester City mimo derby čeká ještě zápas s Burnley, Leicesterem a Brightonem. Naopak Liverpool už bude hrát jen tři zápasy. Jako první vyzve na domácím trávníku Huddersfield, poté odcestuje na horkou půdu Newcastlu a závěrečné kolo odehraje před vlastními fanoušky na Anfieldu s Wolves.

Boj o Ligu mistrů

Tři kola před koncem je jasné, že o titulu se už rozhodne mezi Manchesterem City a Liverpoolem. Ale o infarktové stavy na britských ostrovech určitě nouze nebude. Co totiž fanouškům vezme neúčast dalších týmů v boji o titul, přidá jim boj o TOP čtyřku. Kdo doplní vedoucí dvojici v milionářské soutěži, zatím vůbec není jasné, o Ligu mistrů se totiž pere hned čtveřice týmů.

Podle posledních výsledků to ale vypadá, že Ligu mistrů nikdo hrát nechce. Zatím třetí Tottenham totiž v posledním kole prohrál s Manchesterem City, Chelsea jen remizovala s Burnley, Arsenal na domácím stadionu dokonce prohrál s Crystal Palace a Manchester United dostal výprask od Evertonu.

Ale právě svěřenci norského trenéra Ole Gunnara Solskjæra by měli mít oproti londýnským týmům výhodu. Jako jediní v boji o Ligu mistrů totiž už nehrají evropské poháry. Jenže situace není tak růžová, jak se zdá. United mají špatnou formu a čeká je i zápas s Chelsea. Jeden z adeptů na Ligu mistrů tak určitě ztratí. To do výhody dostává Tottenham a Arsenal.

Spurs čekají jen zápasy s Brightonem, West Hamem, Bournemouthem a Evertonem. Pochettinův tým ale ještě bojuje v Lize mistrů, kde ho čeká semifinálový souboj s nizozemským Ajaxem.

Evropské poháry hraje také Arsenal a Chelsea. V lize Gunners odehrají ještě čtyři zápasy, a na Chelsea tak mají jedno utkání k dobru. Svěřence trenéra Emeryho se utkají postupně s Wolves, Leicesterem, Brightonem a Burnley.

Chelsea v Premier League vyzve konkurenta v boji o TOP čtyřku Manchester United a poté ještě Watford a Leicester.

Reklama

Doporučované