Hlavní obsah

Chtěla jsem být mistryní vesmíru. S Annou K. na vrcholcích hor i v zákulisí koncertu

„Unavuje mě to cestování, ale vylezu na pódium a jsem šťastná. A po koncertu i hladová,” prozradila zpěvačka poté, co rozezpívala a roztančila osm tisíc lidí.Video: Reuters

 

Reklama

aktualizováno •

Jméno dostala po babičce Lucianě, u které vyrůstala ve Špindlerově Mlýně, když se rodiče rozvedli. První krůčky udělala nabalená jak eskymák na nedaleké Vrbatově boudě a pískoviště měla s výhledem na Sněžku. I o tom mluví populární zpěvačka v pořadu Moje místa.

Článek

V únoru Anna K. pozvala náš štáb na první zkoušku s kapelou po nemoci. Zpívala největší hity, šťastná, že je zpět. Další natáčení tehdy nezvládla. „V lednu jsem dokončila léčbu druhého onkologického onemocnění a tělo se regeneruje pomaleji než před lety, když nemoc udeřila poprvé,“ vysvětluje.

Než jsem vážně onemocněla, byla jsem hypochondr – pořád jsem sledovala, kde mě píchlo. Anna K. otevřeně o průšvizích i milosrdných lžích

Intimní zpověď Anny K.Video: Seznam Zprávy

Teď, na podzim, našla sílu, chuť a čas na celodenní výlet do Krkonoš. Když do Špindlerova Mlýna dorazila, nechtěla nic vynechat. Most, po kterém chodila z babiččina bytu do školy. Kopec, kde poprvé stála na lyžích a lano jí málem vyšvihlo oko. Lesík, kde se scházela se svou partou a dostávala první pusy. Černá sjezdovka, na které trénovala za žákyně Slovanu Špindlerův Mlýn a snila o tom, že jednou bude mistryně vesmíru.

Západ slunce si při natáčení vychutnala na Vrbatově boudě. „Nebyla jsem tu milion let. Vůbec si to tu nepamatuju, ale našla jsem fotky v kočárku, jak mi táta dělal iglú a mám pískoviště pod pomníkem Hanče a Vrbaty. Je to síla být tady,“ padla na Aničku nostalgie.

„Seznámila jsem se s novými boudaři, dovolí nám natáčet i vevnitř. Jsou fajn. Také třeba jednou budu boudařka na horách, jako kdysi naši,“ směje se.

Když jí bylo osm let, odstěhovala se do Prahy. Jiří Suchý vzpomíná, jak ji tatínek přivedl na konkurz do Semaforu na roli pacholete do Kytice. „Hrála s námi pak ještě v jedné hře, když jsme zjistili, že dobře zpívá. Jenomže pak nám začala slečnovatět. Vyrostla, nevděčnice!“ vtipkuje semaforský ředitel. „Sleduji její kariéru a jsem na ni pyšný. A obdivuji, jak statečně bojovala s nemocí.“

Druhý den nás Anna K. vzala na zahradu domu ve Vraném nad Vltavou, kde žije s přítelem Tomášem Varteckým, do studia, kde vznikají hity nejen společné, a doprovodili jsme ji na koncert do Liberce.

Jak se jí osvědčila muzikantská spolupráce s přítelem? Jak ji vidí dlouholetí kolegové z kapely? Kdy jí řekli lékaři, že je vyléčená? Kdo ji učí chválit se? Co na zpěvaččino puntičkářství říká její manažerka? A co jí vzkázal Jiří Suchý? Odpovědi nejen na tyto otázky najdete v úvodním videu.

Pořad Moje místa vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:15, následují Intimní zpovědi.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Televizi Seznam i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované