Hlavní obsah

Chtěla si nechat vyměnit poškozenou bankovku a skončila v poutech

Záhady Josefa Klímy: Chtěla si nechat vyměnit poškozenou bankovku a skončila v poutech – další peripetie provokatérky z Křižanova.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Na pobočce ČSOB ve Velkém Meziříčí došlo v únoru ke zvláštní události, při které museli policisté pacifikovat dvojici klientů banky.

Článek

Šárku Gajdziokovou a jejího partnera už z našeho vysílání znáte. Loni v listopadu jsme o jejím osudu vysílali z incidentu, při kterém se rozhodla zesměšnit křižanovské policisty, kteří se podle ní flákají a ve službě jezdí domů na kávu.

Rozhodla se proto na jejich flákání ve službě upozornit a sedla si jim do nezamčeného auta, zaparkovaného před domem jednoho z policistů. V autě na místě řidiče prý musela čekat půl hodiny, než si policisté všimli, že mají nezamčené auto a že jim v něm sedí nezvaný host.

Incident řešilo oddělení vnitřní kontroly policie a došlo k závěru, že policisté nic neporušili. Uvěřilo verzi hlídky, že Šárka Gajdzioková do auta skočila v okamžiku, kdy k autu přicházeli a odemykali ho. Stejně tak uvěřili tvrzení, že dvoučlenná hlídka byla ve službě doma u jednoho z nich, protože se manželce udělalo nevolno. Naopak - jí nikdo nevěřil a v přestupkovém řízení dostala pokutu za urážku policistů.

Jednoho ze členů znectěné hlídky ovšem svedl osud dohromady s Šárkou Gajdziokovou a jejím druhem ještě jednou. Bylo to letos v únoru, když jí pracovnice pobočky ČSOB odmítla vyměnit poškozenou bankovku a zabavila ji s tím, že ji musí poslat do České národní banky. Paní Gajdzioková proti zadržení bankovky protestovala a chtěla ji na pobočku ČNB dovézt sama.

Pokud byla bankovka přetržena na dva kusy a slepena, nemuselo k zadržení dojít. Web České národní banky totiž tvrdí, že se zadržují a posílají k posouzení pouze nestandardně poškozené bankovky. Aby byla nestandardně poškozená, musela by být slepena nejméně ze tří částí.

Šárka Gajdzioková došla pro svého přítele, aby měla svědka. Bankovní úřednice na ni ovšem zavolaly městskou a republikovou policii. Mimo jiné měla paní Gajdzioková s rukou v sádře bankovním úřednicím prý i vyhrožovat. Zákrok policie skončil podle bezpečnostních složek použitím donucovacích prostředků, protože Šárka Gajdzioková nerespektovala výzvy policistů. Podle jejího vyjádření si prý ale chtěla jen odskočit na záchod.

Slovní potyčka na pobočce skončila podle slov policejní mluvčí bez zranění, podle druhé strany zraněním obou. Vyprovokovala Šárka Gajdzioková zásah proti sobě, anebo se stala obětí policejní šikany, jak tvrdí? O čem hovoří lékařské zprávy a komu může přisvědčit videozáznam z pobočky? To zjistíte v úvodním videu.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá v premiéře Televize Seznam každý čtvrtek od 21:00.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované