Hlavní obsah

Chtěli letět do Číny, ale uvízli na Sibiři. Společnosti Air France se rozbilo i náhradní letadlo

Cestující společnosti Air France zůstali uvězněni na Sibiři.Video: Reuters

 

Reklama

Cestující společnosti Air France jsou už tři dny uvězněni na ruské Sibiři. Let z Paříže do Šanghaje tu musel nouzově přistát, pro cestující okamžitě vyrazilo nové letadlo. I to ale začalo po přistání vykazovat technické problémy. Cestující tak znovu čekají na nový stroj.

Článek

Zákazníci společnosti Air France se neplánovaně ocitli v ruském Irkutsku na Sibiři. Během letu z Paříže do Šanghaje zde byla posádka nucena nouzově přistát kvůli technickým problémům.

Pro cestující se okamžitě vydalo náhradní letadlo. I to však po startu začalo vykazovat technické problémy. „Nastoupili jsme do nového letadla, co přiletělo z Francie. Ale poté, co pilot nastartoval, jsem vyrozuměla, že nastal další problém a bylo by velmi nebezpečné vzlétnout,” uvedla jedna z cestujících, Anne Lombartová.

Již třetím dnem jsou tak cestující uvězněni na Sibiři. Nemají ruská víza a nemohou se hnout z hotelu. Jsou navíc neustále pod dohledem policie. V pořadí již třetí letadlo Air France je nyní na cestě do Ruska. Pasažéři tak doufají, že už v pořádku odletí do Číny.

Reklama

Doporučované