Hlavní obsah

Slibům Zemana o pokoře nevěřím. Nalepili mi na čelo nálepku, že jsem vítač, říká Jiří Drahoš

Jiří Drahoš exkluzivně hostem Televize Seznam.

 

Reklama

Bude znovu kandidovat na prezidenta? A co podnikne do té doby? Jak podle něj teď bude vládnout prezident Miloš Zeman? Poražený kandidát Jiří Drahoš v rozhovoru pro Seznam hodnotí svou zkušenost z prezidentské volby.

Článek

„Nezvítězili jsme, ale neprohráli jsme,” říká Jiří Drahoš, který v prezidentské volbě dostal hlasy 48,63 procenta voličů. Mezi ním a vítězným Milošem Zemanem byl rozdíl 152 184 hlasů.

Jak teď hodlá Jiří Drahoš využít energii, která se vzedmula na jeho podporu proti Miloši Zemanovi? Bude kandidovat na prezidenta i příště, ať už budou volby kdykoliv? A chce a může přispět k tomu, aby se zasypaly příkopy ve společnosti, které se prezidentskou volbou opět prohloubily?

Miloš Zeman lidem, kteří podpořili Jiřího Drahoše, vzkázal: „Pokud nebude chtít pražská kavárna, jejíž kandidát neprošel, pět let jenom fňukat, tak bude muset zavřít ústa.” Co by naopak Jiří Drahoš vzkázal voličům Miloše Zemana? Těm, kteří uvěřili Zemanově kampani, že Drahoš je vítač migrantů?

Jak hodnotí Jiří Drahoš svou kampaň? Neměla být razantnější? A vnímá zpětně jako chybu, že se neúčastnil některých debat s Milošem Zemanem před druhým kolem volby?

Rozhovor sledujte ve videu umístěném nahoře.

Reklama

Doporučované