Hlavní obsah

Chybí nám touha vyhrávat, v Jandačovi nevidím vůdčí osobnost, říká o českém hokeji Josef Beránek

„Kluci neodehráli špatný turnaj. Není komu co vyčítat. To je realita dnešního hokeje,” míní hokejový trenér a bývalý hokejový útočník Josef Beránek.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Josef Beránek, bývalý hokejový útočník a člen legendárního zlatého výběru z Nagana 1998 v rozhovoru pro Seznam.cz zhodnotil finálový zápas Německa s vítězným Ruskem a dostal se i k českému týmu. Umístění na čtvrtém místě podle něj odpovídá výkonům českých hokejistů. Českému hokeji podle něj chybí vůdci, kteří dřív sami vyhrávali a chtějí dál vyhrávat.

Článek

„Ti kluci neodehráli špatný turnaj,” hodnotí počínání českého týmu na olympijských hrách hokejový trenér a bývalý hokejový útočník Josef Beránek s tím, že výkony odpovídaly umístění: „Není komu co vyčítat. To je realita dnešního hokeje, jak se tady pohybujeme v české lize.”

Chybu Beránek nevidí v samotném týmu, ale v systému. „My se chválíme za čtvrtá místa, za pátá místa, pořád si říkáme, že jsme obstáli a že se nemáme za co stydět,” tvrdí Beránek, podle kterého je obecně ve sportu nejdůležitější vyhrávat. „Až se naučíme chtít být nejlepší, tak potom můžeme s těmi nejlepšími soupeřit” řekl.

„Nás vychovali mistři světa a myslím si, že být tam ti lidé, kteří se tomu věnovali v těch osmdesátých letech, tak ti prostě vychovají generaci, která zase bude chtít být mistry světa,” tvrdí Beránek. Podle něj nejsou lidé v současném vedení těmi na správném místě a nikdy nedosahovali výsledků. „To jsou lidé, kteří nemají ambice, nebo možná je mají, jsou to spíš jejich sny,” tvrdí s tím, že trenér musí tým především jasně vést: „To musí opravdu být vůdčí osobnost. A já to v tomhle trenérovi nevidím.”

Reklama

Doporučované