Hlavní obsah

Tinder pro psy je realitou, další bude plný koček

Díky aplikaci GetPet si lze snadno a pohodlně vybrat psa.Video: Valérie Dvořáková , AP

 

Reklama

Aplikace GetPet od litevských vývojářů nabízí uživatelům snadný výběr psa z útulků z blízkého okolí.

Článek

Milovníci zvířat z Litvy vyvinuli mobilní aplikaci inspirovanou seznamovací aplikací Tinder. Jejím prostřednictvím si zájemci o domácí mazlíčky mohou pohodlně vybrat psy z blízkých útulků.

„Je to jako Tinder, ale se psy," řekl agentuře AP Vaidas Gecevicius, jeden z vynálezců aplikace GetPet. „Můžete si dohodnout setkání se psem, dalo by se říci rande,” dodal Gecevicius.

Tinder funguje na jednoduchém principu, kde si lidé prohlíží fotky druhých a na základě sympatií posunem fotky doprava nebo doleva označují, zda se jim profil líbí či ne. Na rozdíl od Tinderu ale GetPet funguje jen jednostranně, psi si pochopitelně fotky svých potenciálních páníčků neprohlíží.

V budoucnu je podle Geceviciuse v plánu rozšířit databázi zvířat o další, například kočky.

„Myslím si, že je to opravdu velmi dobrý nápad, protože v Litvě máme hodně opuštěných psů a hodně lidí, kteří je chtějí adoptovat,” řekla agentuře AP uživatelka Elena, která aplikaci vyzkoušela se svou kamarádkou Emily a navštívila útulek ve Vilniusu, aby mohla vidět Piffa, středně velkého černošedivého křížence.

Aplikaci GetPet, spuštěné minulý měsíc, denně přibývají stovky nových uživatelů a také už „spárovala“ několik psů. Aplikaci podle AP vítají i provozovatelé útulků. „Opravdu vítám tuto novou aplikaci, protože dává větší šanci nalézt pro naše mazlíčky nový domov, což znamená, že pak můžeme pomoci dalším psům, kteří zatím zůstávají na ulici,“ uvedla zakladatelka útulku Ilona Reklaitytéová. „Momentálně tu máme 140 psů. V některých dnech udáme jednoho či dva, ale teď nám lidé mnohem více volají a častěji přicházejí,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Doporučované