Hlavní obsah

Chystá se ČSSD do druhé vlády Andreje Babiše? Milan Chovanec vysvětluje

„Nejsme stranou na likvidaci, konec ČSSD nehrozí,“ říká Chovanec.Video: Adam Junek

 

Reklama

„Andrej Babiš má dostat šanci vládnout, ČSSD pro menšinovou vládu ale hlasovat nebude,“ říká ve Výzvě Seznamu dočasný předseda strany Milan Chovanec.

Článek

„Premiér Babiš s námi o nové vládě nejednal. Ve Sněmovně můžeme vidět hlasovací stroj hnutí ANO, SPD a KSČM,“ tvrdí stále ještě ministr vnitra Chovanec o povolebním dění.

Z ČSSD učinili voliči marginální stranu s osmiprocentní podporou. Zároveň jde o partaj s obřími dluhy. Peníze měly přitéct po volbách, ale nepřitečou. Do toho se marně hledá příští vůdce, který má hlasy přitáhnout zpět. „Nevyprávěli jsme příběh. Musíme lidem říct náš program a najít nový směr,“ dodává k blížícímu se sjezdu. Sám však do vysokých stranických funkcí kandidovat nehodlá.

Bude Miloše Zemana sociální demokracie podporovat v nadcházející prezidentské volbě? Mohou stranu pomoci zachránit dřívější úspěšní politici jako Jiří Paroubek nebo Petra Buzková? A jak vidí svého nástupce ve funkci ministra vnitra Lubomíra Metnara? Sledujte rozhovor s Milanem Chovancem ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované