Hlavní obsah

Chystá se obchod za miliardy. O největší síť autobazarů stojí desítka zájemců

Rozhovor s Karolínou Topolovou, generální ředitelkou AURES Holdings (AAA Auto nebo Mototechna).Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jednička na trhu s ojetými vozy ve střední a východní Evropě – AURES Holdings, který zastřešuje AAA Auto nebo Mototechnu – bude mít zřejmě nového vlastníka už letos. A dokonce se může prodat za dvojnásobnou cenu, než za kterou ji koupil stávající vlastník před pěti lety. Seznamu to řekla generální ředitelka společnosti Karolína Topolová.

Článek

„Registrujeme do desítky zájemců, jsou namixovaní od těch, kteří chtějí firmu koupit a za pár let opět výhodně prodat, tedy těch řekněme finančních vlastníků, až po ty, kterým to může pomoci v jejich podnikání a možnostech mimo jejich obor,“ doplnila šéfka společnosti. O jaké společnosti jde, nechtěla říct, na otázku, zda může mezi vážnými zájemci být i skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, taky nechtěla reagovat. AURES Holdings spolupracuje se společností Home Credit, která do skupiny PPF patří, tak by se i tato možnost nabízela. „Během pár týdnů už budete vědět víc,“ dodala Karolína Topolová.

Letos je to 5 let, kdy holding přešel do polského vlastnictví. Polský majitel – investiční skupina Abris Capital Partners – se po koupi AURES Holdings netajil, že bude chtít společnost do 3 až 5 let výhodně prodat. „O ceně nechci spekulovat, ale ano, pokud se ptáte, zda to může být za dvojnásobek než tehdy, tak ano, může,“ potvrdila Seznamu Karolína Topolová. To by znamenalo 12 miliard korun. Před 5 lety se firma prodala přibližně za půlku, za 220 milionů eur. „Společnosti se velmi daří, loni prodala téměř 85 tisíc vozů a roste – otevřeli jsme call centrum v Polsku a chystáme tam zprovoznění dalších poboček, takže teď je na prodej dobrá doba,“ vysvětluje šéfka „Áček“ nebo Mototechny.

Společnost momentálně expanduje právě na polském trhu a poté připravuje návrat na ten rumunský, z nějž před 10 lety odešla kvůli globální ekonomické krizi. „Tam se nám neuvěřitelně dařilo, byli jsme hned v prvním roce ziskoví, což nebývá obvyklé, chceme se tam vrátit. Ale nebude to dřív než za 2 roky,“ vysvětlila Karolína Topolová v pořadu Ženský byznys Petry Krmelové.

Reklama

Doporučované