Hlavní obsah

Čiliak o přestupu do Slovanu Bratislava. Týmu, který dluží hráčům peníze a fanoušci mu odmítají fandit

Brankář Marek Čiliak o přestupu do Slovanu Bratislava.Video: Karolína Bulisová

 

Reklama

S Kometou Brno vyhrál dvakrát extraligový titul. Jenže po sezoně hokejový brankář Marek Čiliak oznámil, že v Brně končí. V zákulisí se o jeho přestupu do Hradce Králové mluvilo jako o prakticky hotovém. Jenže slovenský reprezentant překvapil. V příští sezoně bude hrát za Slovan Bratislava. Klub, kterému odmítají vlastní fanoušci fandit.

Článek

Účastník Kontinentální hokejové ligy Slovan Bratislava není v lehké situaci. Klub přiznal, že hráčům dluží tři výplaty za loňskou sezonu. Vloni skončil v západní konferenci KHL na předposledním místě. Teď se ale pokouší o změnu. Tu začal příchodem trenéra Vladimíra Orságha z Banské Bystrice. A právě Orságh chce složit tým z převážně slovenských hráčů.

Jedním z nich je i dlouholetá jednička Komety Brno Marek Čiliak. Jak Čiliak sám přiznává, měl možnost pokračovat v české extralize. Nakonec ale zvítězila chuť zahrát si zahraniční soutěž. „S Hradcem jsme vedli dobrá jednání, měl jsem od nich dobrou nabídku. Nakonec ale zvítězil fakt, že Slovan hraje KHL a že se v kariéře ještě chci posunout dál,” zdůvodnil Čiliak svůj výběr.

Již zmíněné finanční problémy Čiliaka neznervózňují. „Tuhle otázku neřeším. Chci se soustředit jen na hokej. Věřím, že situace bude nakonec dobrá,” dodal osmadvacetiletý gólman.

Jenže opožděné výplaty nejsou jediným problémem, který teď v Bratislavě řeší. Fanoušci vyhlásili bojkot a na zápasech jsou odhodlaní nefandit. Nesouhlasí s vedením klubu, které nechalo odejít u příznivců populárního generálního manažera Patrika Zimana a na jeho úkor podrželo Oldřicha Štefla. Podle fanoušků je Štefl pro klub přítěží a hrozbou. Právě Štefl totiž stojí za pádem v minulosti silného hokejového klubu ve Vsetíně.

Přitom fanoušci byli jedním z důvodů, proč se Čiliak pro Slovan rozhodl. „Chci hrát hokej pro lidi. Myslím si, že atmosféra je tam podobná jako v Brně. Komentovat současnou situaci mi nepřísluší. Fanoušci jsou tam déle, situaci znají lépe. Já chci ale hrát pro plný zimák a doufám, že se situace vyřeší,” věří Čiliak.

Dvojnásobný mistr české extraligy se také těší na spolupráci s Jakubem Štěpánkem, který bude ve Slovanu pokračovat. Kdo z dvojice Čiliak-Štěpánek bude jedničkou Bratislavy, podle něj nejde říct. „Sezona je dlouhá a už to není jako kdysi, kdy jeden brankář odchytal celou sezonu. Musíme spolu komunikovat,” dodává slovenský reprezentant.

Reklama

Doporučované