Hlavní obsah

Čím letos létat? Nejbezpečnější aerolinky pro rok 2017

Nejbezpečnější aerolinky roku 2017.

 

Reklama

První místo už počtvrté obhájily australské aerolinky Qantas.

Článek

Stránka AirlineRatings.com sestavila žebříček dvaceti nejbezpečnějších leteckých společností pro rok 2017. První místo už počtvrté obhájily australské aerolinky Qantas.

Qantas podle hodnocení vynikají v bezpečnosti a dokonalosti provozu. Desítky let navíc létají bez smrtelných nehod.

„Přes 96 let historie je Qantas stále jedničkou hned v několika směrech. Společnost teď byla vyhodnocena i jako průmyslově nejzkušenější dopravce,” uvedl editor AirlineRatings.com Geoffrey Thomas.

Top 20 nejbezpečnějších aerolinek vybírá AirlineRatings.com od roku 2013. Hodnotí mimo jiné letecký provoz, jeho chyby a přihlíží samozřejmě také k případným záznamům o nehodách.

Pokud nějaká aerolinka zaviní smrtelnou nehodu, automaticky ztratí na hodnocení - a to po dobu deseti let. Z dvacítky nejlepších tak z těchto důvodů loňský rok vypadly společnosti American Airlines a Emirates.

Mezi nejhůře hodnocené patří letecké společnosti z Indonésie, Afghánistánu, Nepálu a Surinamské republiky.

Celkově byl rok 2016 letecky nejbezpečnějším rokem. Počet nehod se za posledních dvacet let podle výsledků průzkumu navíc neustále snižuje.

Top 20 nejlepších aerolinek:

Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Delta Air Lines, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Qantar, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines, Virgin Atlantic a Virgin Australia.

Top 10 nízkonákladových společností:

Aer Lingus, Flybe, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia, Jetstar Asia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling and Westjet.

Reklama

Související témata:

Doporučované