Hlavní obsah

Čím musíte být, abyste brali 50 tisíc měsíčně? Nabízí se šest tisíc šancí

Čím musíte být, abyste brali 50 tisíc měsíčně? Nabízí se šest tisíc šancí.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejvíce dobře placených zaměstnání je v Praze, abyste takové místo dostali třeba na Ústecku, pak musíte dělat pro banky nebo pro Němce.

Článek

V Česku se nyní nabízí 5 927 míst s platem vyšším než 50 tisíc korun měsíčně. Nejvíc z nich je spojeno s Prahou – přesně 3 863.

Naopak nejméně příležitostí vydělat si měsíčně téměř dvojnásobek průměrné mzdy dostávají lidé na Vysočině – pouhých 131.

Vyplývá to z databáze Jobs.cz, portálu, který se zaměřuje na zprostředkování pracovních míst.

Například na Ústecku, které je spolu s Vysočinou nejchudším krajem, pokud jde o nabídky takto štědře placené práce (je jich tu 180), můžete dostat víc než 50 tisíc měsíčně prakticky jen ve dvou případech: pokud se rozhodnete pracovat pro banky nebo pro německé firmy.

A teď tedy to nejzajímavější: příklady, co se od vás čeká, pokud budete chtít brát přes padesát tisíc měsíčně.

Je to docela pestrá směs.

Můžete být testerem bankovních aplikací (v nabídce se nespecifikuje, zda budete při testování utrácet vlastní, nebo firemní peníze). Ale můžete být také například vedoucí Kauflandu v Domažlicích (tady dokonce za 70 tisíc měsíčně).

Nabízí se i práce v (měkkém) hazardu – být seniorním účetním v sázkové kanceláři Fortuna. Nebo pokud byste s hazardem nechtěli mít nic společného, pak třeba tesařem. Ano, je to možná překvapivé, ale mezi úplně nejlépe placenými zaměstnaneckými místy se najdou i řemesla. Z této konkrétní nabídky ale dobrou práci dělá především fakt, že firma s vámi – coby tesařem – počítá pro zakázku v Norsku a na relativně omezenou dobu.

Anketa

Kolik berete měsíčně hrubého?
do 20 tisíc korun
25,1 %
20-30 tisíc korun
26,4 %
30-40 tisíc korun
19,6 %
40-50 tisíc korun
12 %
nad 50 tisíc korun
16,9 %
Celkem hlasovalo 189515 čtenářů.

Mzdy v Česku nyní rostou nejrychlejším tempem za posledních několik let. V přesné řeči statistiků: průměrný měsíční příjem ze zaměstnání loni dosáhl 32 147 korun a proti roku 2017 tak byl reálně o pět procent vyšší. Příjmy domácností rostly díky dynamickému růstu mezd nejrychleji za posledních 16 let.

Ale abychom byli úplně konkrétní: jak platí jeden z nejvíce oceňovaných zaměstnavatelů? Tarifní mzdy zaměstnanců v automobilce Škoda Auto vzrostly od 1. dubna o 2 500 korun měsíčně. Průměrná hrubá mzda zaměstnance, který je odměňován na základě tarifů, už loni ve společnosti činila 51 275 korun, takže hranice, o které se výše zmiňujeme, je v největší české automobilce pouze průměrná.

Někdo si ale musí ještě počkat. Ministr školství Robert Plaga nedávno řekl, že vláda chce dodržet slib daný učitelům, že jejich platy se zvednou zhruba na 46 tisíc korun. Ale až od roku 2021.

Reklama

Související témata:

Doporučované